Internationell Corvetteträff i Tyskland för 17:e gången. Jag är co-driver till Bengt i hans blåa C7 från 2017. Mitt andra besök på denna träff. Bengts 16:e!! Suhl ligger i forna Östtyskland ca 45 mil söder om Hamburg.
Vi var totalt 12 corvetter från Sverige.

 

Dag 1 11/5 Taxinge–Helsingborg

Resan startar med Corvette-träff vid Taxinge slott, Mälardalens vårmönstring. Sedan söderut för första övernattning i Helsingborg.

 

Dag 2 12/5 Helsingborg-Hamburg

Vi sträckte på benen och käkade Currywurst söder om Flensburg. Stället rekommenderas inte om du vill ha snabb service. På kvällen framme vid hotellet i Glinde, förort till Hamburg.

 

Dag 3 13/5 Hamburg-Suhl.

Många vägarbeten ut från Hamburg. Även några på Autobahn. Vi såg stillastående kö i motsatt riktning. Sen kunde vi gasa på där det var fri fart. Trafiken var dock för tät för fullgastester

Nu är vi lyckligt framme vid Ringberg hotell där internationella träffen går av stapeln under pingsthelgen.

 

Dag 4 14/5

Egen utflykt på smala slingrande vägar till den kända skidorten Oberhof. Norr om Suhl.

 

Dag 5 15/5

Idag blev det utflykt till ett litet vattenfall i Trusetal, ca 6 mil om man inte kör fel. Det gjorde vi . Lunch vid byns busstorg. Äkta Thüringen Bratwurst.

Runt vårt hotell finns flera gamla gruvhål. Stötte på ett vid kvällspromenaden.

Vädret är fortfarande varmt och soligt

 

Dag 6 16/5

Idag styrde vi kosan österut till Hohenwarte där det finns vattenkraftverk med stor damm. Det var ett av svenska Vattenfalls objekt. Som vanligt härliga vägar i böljande landskap.

På eftermiddagen kom det flera corvetter till hotellet bl.a två svenska från Växjö respektive Karlskrona. På kvällen rullade regnet in över Suhl.

 

Dag 7 17/5

Idag blev det stortvätt av Corvetten på lokala Shell-macken. Vi hade mycket insekter i fronten och del pollen. Nu börjar det strömma in deltagare till incheckningen. Infarten till hotellets parkering har en låg bom som alltid är stängd. Bara corvetter kommer under . På parkeringen finns det öl och korvförsäljning . Utsikten från rummet blir bara bättre och bättre.

 

Dag 8 18/5 Pingstafton

Nu har alla anmälda, ca 150 corvetter, anlänt till träffen på Ringberg hotell.

Första arrangerade utflykten gick till lilla staden Bad Langensalza. Uppskattningsvis 10 mils åktur från Suhl. Vi fick parkera på torg och gågata mitt i den gamla staden.

 

Dag 9 19/5 Pingstdagen

Corvetteträffens andra utflykt gick till US Camp Point Alfa i byn Geisa. Cirka 8 mils cruisingväg väster om Suhl.

Point Alfa är nu ett minnesmärke över det kalla kriget. Här bevakade NATO och Warszawapakten gränsen och varandra från 2a världskriget till Berlinmurens fall.

När vi kom tillbaka till hotellet var det stor folkfest. Innevånare i Suhl passade på att njuta av våra bilar, bratwurst och öl till härlig musik från Dj. Det gjorde inte så mycket att det kom en liten regnskur ibland 😀

 

Dag 10 20/5 Annandag pingst (helgdag i Tyskland) Resa Suhl – Hamburg

Igår kväll hade vi en trevlig avslutningsbankett. Idag på morgonen var det tack o hej till alla nya och gamla corvette-vänner. Innan vi åkte från dimman i Suhl till Solen i Hamburg  såg vi ett par ”wannabe’s” på parkeringen. En Porsche och en Dodge

Ca 10 mil söder om Hamburg blev det långa långsamma köer så vi svängde av autobahn och fortsatte resan på småvägar genom det gröna landskapet. Nu blir det två nätter på samma hotell som på nerresan.

 

Dag 11 21/5

Idag blev det shopping i Hamburg. Sedan besökte vi en kyrkogård. Därefter upphämtade vid hotellet av Bengts styvson, Thomas, som bor i Hamburg. Vi åkte till en handelsträdgård för inköp av jordgubbar, vit sparris och färskpotatis. Nu har jag sett en maskin som skalar sparris!

Efter en mycket delikat måltid hemma hos Thomas och hans familj fick vi en guidad rundtur i centrala Hamburg.

 

Dag 12 22/5 Hamburg-Helsingborg

Vi vaknade till en regnig morgon. Efter frukost styrde vi kosan mot Sverige. Vid en ”umleitung” kom vi lite fel och fortsatte en bit på en mindre väg för att senare komma rätt. Tur att vi körde fel. Vi fick nämligen se ett häckande storkpar.

Färden gick vidare utan problem över Lilla Bält. Utanför Odense tog vi lunchpaus och käkade smörrebröd. Två broar till, och vi var i Sverige igen. Övernattning i Helsingborg.

 

Dag 13 23/5 Helsingborg-hem

Vid tankstopp i Skånes Fagerhult var det nära att jag tog flyget hem

Vi fortsatte i alla fall till Gränna och Gyllene Uttern där vi åt lunch. Nu är vi hemma, resan är slut och dagboken färdig.

Vi ses på någon corvetteträff framöver  o kram.

 

Bästa Corvettehälsningar från Bengan och Co-drivern Ove

Lämna ett svar