Försäkringskontakter:
 
CCS Ingen profilbild

CCS Ingen profilbild

Försäkringskontakt C1-C3
Anders Isgren
Malmö
070 5406290
CCS Ingen profilbild

CCS Ingen profilbild

Försäkringskontakt C4-C8
Vakant

Club Corvette Swedens klubbförsäkringar

Följande dokument ger vägledning om aktuella försäkringar via klubben.

Länsförsäkringar

För dig som vill teckna en ny försäkring hos Länsförsäkringar gäller följande:
  • Endast LF’s entusiastförsäkring kan tecknas, ej klubbförsäkringen.
  • All ansökan och handläggande sker i direktkontakt mellan klubbmedlem och lokalt LF bolag. Ansökan hanteras inte längre via CCS.
  • LF’s krav på entusiastförsäkringen har tidigare varit att man skall vara ”helkund”, dvs du skall även ha din bruksbil och villa/hem hos dem. Det är sannolikt att det kravet kommer kvarstå.
  • I LF’s entusiastförsäkring ingår ej maskinskada. Detta är mycket viktigt att ta med i kalkylen om du har en så pass ny Corvette så att den skulle kunna omfattas av detta. Normalt försäkras ej heller bilar nyare än 20 år men de 24 lokala LF bolagen kan göra undantag beroende på din övriga kundsituation.

Länsförsäkringar i framtiden

LF kan eventuellt i framtiden tänka sig någon form av lokalt samarbete med distrikten och de lokala LF-bolagen. Ett per län. I dagsläget finns ingen information om hur ett sådant samarbete kan tänkas utformas. Blir det aktuellt så kommer ny information finnas tillgänglig på hemsidan.CCS erbjuder framöver motsvarande samarbete liknande det vi haft med LF med våra nuvarande samarbetspartners, MHRF.

Försäkring via MHRF

Kan tecknas för fordon som är 20 år eller äldre. För premie och annan info kontakta klubbens försäkringsansvarige. För MHRF försäkring gäller 1 års medlemskap i CCS.  Ny medlem med Corvette 1953-1989 kan ansöka om MHRF förstaårsförsäkring.

Helförsäkring
Helförsäkringen är avsedd för fordon som är 20 år eller äldre och renoverade eller bevarade i mycket gott skick. Specialavtal finns för slitna fordon som ska bevaras orenoverade. Försäkringen omfattar trafik-, brand-, stöld-, glas-, räddnings-, rättsskydds- och vagnskade­försäkring. Försäkringen gäller året runt och ändras inte om du ställer av fordonet, t.ex. över vintern.  Har du sedan minst ett år en gällande MHRF-helförsäkring för ett fordon som är 20 år eller äldre, kan du ansöka om MHRF-försäkring för fordon som är så unga som tio år! Dessa ska vara av klar samlarfordonskaraktär, alltså intressanta att spara på för framtiden.

Måste jag ha bruksfordon?
Ja, det är ett krav att ha tillgång till ett bruksfordon i hushållet.

Brandsläckare, batterifrånskiljare?
Helförsäkrad bil och mc-bil ska ha godkänd handbrandsläckare. Bilar/mc-bilar ska även ha monterad batterifrånskiljare/huvudströmbrytare.

Avvikande utförande eller ombyggt fordon
Nu kan du också MHRF-försäkra fordon som är modifierade eller ombyggda! Det kan vara moderna fälgar eller uppskrämd motor, flam­mor på huven eller inredning i velour. Ansök på samma sätt som vanlig MHRF

Av MHRF godkända fordonsinspektörer inom klubben
Anders Isgren
Olof Norlander
Leif Borje
Lollo Bergqvist
Henry Andersson
Ulf Sander
Sven-Erik Mattsson