bo.bjorklund_130x170Text & Foto: Bo Björklund

Onsdagen den 17 augusti så samlades vi i Arboga för att åka till Köpings Bil museum. Det var glädjande att det även kom långväga gäster till vår samlingsplats, ända från Stockholm, för att delta i evenemanget. Vi rullade iväg på utsatt tid för att åka på mindre och fina vägar till Köping där vår Guide tog emot oss. Det serverades kaffe med mycket goda kanelbullar samtidigt som vi fick en kort historiebeskrivning om museets lokaler av vår Guide, Bengt Magnusson.

Museet som är i ett mycket fint skick innehåller allt från intressanta motorer till både nya och gamla bilrariteter. Vissa bilar betingade ett mycket högt värde från att under en tidigare period varit klassade som skrot och helt värdelösa. Besöket tog ca 2 timmar och under den tiden fick vi veta massor med spännande saker om varje bil och dess tidigare ägare. Vissa bilar hade vid sekelskiftet hämtats ända från Ryssland och körts för egen maskin ända hem till Sverige. Det måste varit en stor bedrift på den tiden.

Kvällen gick fort med så intressanta berättelser framförda på ett mycket bra sätt av Bengt, så en resa dit kan nog bli aktuellt fler gånger.

Kommentera