Text och Foto: Erik Jerkersson

Lars Gustafsson i Trollhättan, ny kontaktman i Väst, hade ordnat med lite vinteraktiviteter denna februarihelg. För dem som inte känner Lars kan det sägas att han i många år ordnat Oldies-träffar i Väst, men nu mer officiellt tagit på sig rollen med klubbarbete.

Dagen började med välkomstfika i Lars garagage där inte bara hans flerfaldigt prisbelönte Corvette -70 står parkerad, utan också några av de MC-bilar han har i sin ägo. De väntar på renovering tillsammans med den minsta husvagn undertecknad sett. Husvagnen är i så pass dåligt skick så i stort sett alla delar utom chassiet måste nytillverkas, säger Lars.

DSC01732

DSC01740DSC01731

 

 

 

 

 

 

DSC01751

DSC01743DSC01787

 

 

 
Ett 15-tal gubbar med barnasinnet i behåll förflyttade sig sedan till lokalerna där den 38 meter långa och 6-spåriga Scalextricbanan finns. Värd för denna del av dagen och tillika tävlingsansvarig var Lars-Olof ”Botti” Wennergren från Slotcar-klubben Pitstop, www.slotcarklubbenpitstop.se.

 

 

Efter 18 heat i grundserien ledde Christian Wetterberg med 48 poäng. På andra plats låg Mattias Kvist med 44 poäng och undertecknad på tredje plats med 40 poäng. Värt att notera är att Lars Gustafsson hade bottenplaceringen med sina 21 poäng. När C- och B-finalerna var avklarade hade Lars klättrat upp till A-final där han efter mycket spänning stod kvar som ensam segrare. Starkt jobbat! Själv lyckades jag försvara mitt brons medan Lasse Andersson gasade på ordentligt för att ta hand om silvret.

Alla tyckte det var vansinnigt roligt att få köra bilbana så det bestämdes att det här får vi göra om nästa vinter. Vi tackar klubben Pitstop för det trevliga besöket samt HSB som sponsrade prisbordet.

DSC01775

Kommentera