Text & bild: Anders Johansson

Drömmarnas kaj en tidig lördagsmorgon i Göteborg. Det som mullrar i morgondimman är 14 Corvetter, och då syftar jag inte på försvarets båtar, som har samlats vid kajen. Det är dags för Oldies Väst ”Höstrusk” som är lika med årets sista åkning med det härliga Corvettegänget. Snart drar sig de flesta tillbaka in i sina garage och drar på täcket inför vintern om man nu inte planerar att meka. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Årets Höstrusk går som tradition till Trollhättan och dess omgivningar. Efter en gemensam karavan så rullade vi in på Stenrösets Camping där Lars Gustavsson tog emot oss och ytterligare 8 Corvetter som nu hade anslutit sig från trakten. Grillen var tänd och kaffet klart vilket var mycket uppskattat av de 37 lite småfrusna Corvettedeltagarna.

Klubbkompisarna Claes och Bengt

Klubbkompisarna Claes och Bengt

Lars gick igenom dagens program där temat var lack/reparation/polering. Efter korv och kaffe och lotteri var det dags för lite aktiviteter för deltagarna; bla. luftgevärsskytte och att bedöma avstånd mellan två pinnar. Skyttet blev en intressant tävling där det visade sig att vi även hade tävlingsskyttar i klubben. Efter att burkarna åkt i backen och några deltagare fått plåstras om så skulle det mätas avstånd. Stilarna var lika många som deltagarna, det stegades och räknades på hög nivå. Slutlig segrare med full pott på skjutningen och ynka 17 cm från blev Christer Holmgren (som är bra på avstånd). Ett stort tack till Stenrösets Camping som vi gärna återvänder till.

DSC01196

DSC01198

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dags att inta bilarna för att åka på första besöket, vi tog oss ut ur Trollhättan och färden gick till Colorama/AK-Lack där Kjell och Erling tog emot oss. De hade på ett pedagogiskt sätt förberett ett bord med diverse prylar där allt handlade om lackering, polering, maskiner och olika slippapper. En nyttig lektion tyckte de flesta där vi fick hela processen förklarad för oss steg för steg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Nästa mål för dagen var för magen. Men först lite härlig cruising på småvägar runt Trollhättan. Det blev ett splittrat gäng efter en tids körning, men målet för åkningen var lunch på Kanal Restaurangen. Efter att ha passerat över Stallbackabron tre gånger, så förstod några att nu är vi nog ute på villovägar.

DSC01217

P9280075

 

 
Tillslut återsamlades samtliga Corvetter utanför restaurangen där vi intog en härlig lunch tillagad av kocken Morgan Marusteri, som för övrigt har lagat mat till Gorbatjov och ”Stjärnorna på slottet” och kan nu även lägga till CCS till meritlistan.

Efter sedvanligt lotteri med lyckliga vinnare och mätta magar gick färden vidare mot Trollhättans Billackering. Där väntade en mer praktisk presentation i billackeringens konster av Isto Eira. Ett intressant besök tyckte de flesta där några även fick prova på att praktiskt ge sig på en motorhuv med gott resultat. Allt avslutades med en fika hos Boneshakers Mc i deras fräcka klubblokal.

P9280083

P1050577

 

 

 

 

 

Då var årets Höstrusk slut, lite vemodigt tyckte många men det är snart vår igen. Stort tack till Lars Gustavsson som sytt ihop denna roliga dag.

Vädret då? Det började med lite dimma, sedan lite smådugg och slutade med sol. Bättre ”Höstrusk” än så här kan det inte bli.

 

Kommentera