Text & Foto: Mats Tenne

 

Så blev det dags för årets första, traditionsenliga träff med våra Corvetter. Morgonen den 10 maj började med regn på mångas startplatser och kanske avhöll det en del äldre Corvetter att komma men då gick det bra med ”vanlig” bil. Vid infarten till Taxinge slott fick alla en välkomstpresent bestående av putsmedel från Meguiers plus en lunchbiljett. Totalt kom det cirka 85 Corvetter och dagen förflöt utan minsta regndroppe men med ringa majtemperatur på omkring 10 grader. Det blev som vanligt allmänt mingel och koll på en del utförda renoveringar, förbättringar och nya bilar. Någon ny C7:a kom tyvärr inte till vårmönstringen.

Vid 12-tiden gick vi till lunch på loftet i ladan som är utmärkt bra med sina runda bord för 12 personer. Alla de 160 personerna som betalat en hundralapp i förväg kunde avnjuta en god lunch åtföljd av en av Taxinge slotts specialiteter som är goda tårtor. Som vanligt skötte slottets personal lunchserveringen på bästa sätt.

Efter lunch blev det tävling om dagens finaste bil som enkelt utfördes genom att den bil där flest personer hade ställt sig framför blev segrare. Vinnare blev Kent Gustafsson med sin tjusiga, röda Corvette -64. Efter ytterligare mingel började Corvetterna sakta rulla ut från slottets parkering och vi skickade nog en tacksamhetens tanke till Lasse Öhrn som åter hade fixat till en trevlig vårmönstring

 

Kommentera