Text: Arne Nilsson
Bilder: Samuel Cedermyr

Även i år blev det en vårmönstring på Taxinge slott. Vi har ju varit där några år nu. Eftersom vi är nöjda kommer vi tillbaka. En del bilar hade samlats i Botkyrka för gemensam färd ner till Taxinge. Det går inte att hålla ihop alla bilar så det blev 10 – 15 bilar i varje grupp. Ju närmare Taxinge vi kommer desto fler bilar sluter upp. När vi kommer in på den sista biten så har väghållaren lagt nytt oljegrus på vägen så det blir krypkörning fram till träffen. Väl framme får vi lunchbiljetter och en liten present av Örnen. Till slut har vi parkerat, denna gång inte efter generation utan blandat. Vädret är toppen, det tidigare under veckan kyliga vädret är bortblåst. Solen lyser, massor av folk, alla är glada.

Det är alltid kul att träffa klubbkamraterna, några känner man väl andra har jag bara sett någon gång. Denna gång var det ungefär 170 bilar och uppåt 270 personer så det är en del att ta in. Framåt tolvtiden är det dags att äta lunch. Upp i ladan och där är det dukat. Buffé med pannbiff och potatisgratäng samt tillbehör. Som alltid, gott och vällagat. Dessutom kaffe med kakor efteråt. Den som inte blev mätt här får skylla sig själv. Okej då, är man vegan kanske det blev knapert.

Sen går vi ut i solen igen för att lista ut vem som har den snyggaste bilen. Vi som är där ska nämligen ”rösta med fötterna”, dvs den bil som har flest personer omkring sig vinner.

Någon hade försökt påverka oss genom att bjuda på godis, bra försök men vi valde en annan kandidat. En 63 convertible som Håkan Eriksson med sonen William Olsson renoverat till ett fantastiskt skick. Så nära original man kan komma utan att gå över styr. Den väckte habegär.
Därefter började folk droppa av och vi kände att även vi kunde fara hemåt.
Tack Lasse Öhrn för väl genomfört arrangemang och för att du har tumme med vädergudarna.

En liten men ack så viktig detalj att ta upp sist. För att underlätta för de som arrangerar träffar där antalet som får plats är begränsat har vi infört anmälning på nätet. Först loggar man in på hemsidan och anmäler sig. Finns det plats så syns det under arrangemanget. Därefter betalar man in det belopp som gäller. Om alla följer denna enkla regel så underlättar det betydligt för den som ordnar träffen. Har du ingen dator så förstår jag om det blir knepigt. Ring då den ansvarige och be snällt så ordnar det sig.

 

Kommentera