1 juli 2012

Text & bild: Mats Tenne

På vårmönstringen i Taxinge kommer en medlem fram och säger att han gärna vill ordna en cruising till Kolsva. Trevligt initiativ säger jag uppmuntrande och några veckor senare kommer ett färdigt förslag på mail som läggs in på CCS hemsida. Den avsedda cruisingdagen fick ändras från lördag till söndag på grund av väderprognoser med mycket regn, vilket tyvärr fick till följd att två anmälda måste avstå då de var uppbokade på andra aktiviteter.
På söndagsmorgonen gav sig sju bilar iväg från Rotebro under ledning av utflyktsgeneralen Ellge Hansson i sin gula Corvette med den personliga registreringsskylten Ellghe. Färden gick till Märsta-Sigtuna-Enköping på småvägar, sen lite motorväg för att så småningom stanna för fika på Orresta golfklubb. Efter fikat vidare på riktiga småvägar förbi Västerås, Skultuna till Surahammar, där det var marknad som vi ”plöjde” oss igenom, vederbörligen uppmärksammade, för att någon timme senare vara i Kolsva. Där blev det bråttom att sätta på takluckor och cabba upp för då kom regnet – vi hade kört öppet i ett härligt sommarväder.
Vette Parts med Robert och Sune Palmqvist fick rask flytta in möblemanget i garaget medan hamburgarna puttrade muntert ute på grillen under ett träd. Vid bordet blev det sen diskussionerna stundtals livliga och vi fick bland annat veta mycket om hur man kan kolla om en bil varit kraschad och därefter reparerad, ommålad eller på annat sätt fixad. Efter några timmar skiljdes vi avsevärt berikade både till kropp och corvettesjäl för hemfärd mot Stockholm.

Kommentera