Text och Foto: Bo Björklund

Då var det dags att fira Sveriges Nationaldag 2015 med Corvetteklubben igen och i år blev det på Ängsö Slott utanför Västerås. Vädret hade varit lite ostadigt dagarna innan men den här dagen såg det hoppfullt ut att få lite sol eller åtminstone uppehåll. Det var bokat för 130 personer att komma med sina putsade Corvetter och träffas på slottsgården.

På väg till vår träff, från tre olika uppsamlingsplatser, var Mats Tenne med karavan från Järna och det var Ove Karlsson från Bålsta och från Arboga bad jag Christer Olsson leda karavanen eftersom jag som värd redan på morgonen förflyttat mig till Slottet och påbörjat alla förberedelser

Varje C-generation hade som vanligt en egen parkeringsruta att parkera i. Där hade jag bra hjälp av mina kompisar som vinkade in respektive årsmodell till sin ruta. Vi fick förutom ca 85 stycken fina fordon i generationerna C1 till C6 även besök av en C7:a.

Efter lite mingel bland våra bilar och vandring i slottsparken så bjöds vi in på en 2-rätters nationaldagslunch med kaffe och kaka i stora slottssalen. Efter maten väntade en rundvandring i slottets olika rum som är bevarade med interiörer från 1800-talet. Till vår ”skräckblandade” förtjusning så fanns det spöken som bodde kvar på slottet och som gick runt och spökade för oss.

Det hade nu blivit eftermiddag och alla verkade glada och nöjda och när vi kom ut för att avrunda dagen med hemfärd hade några regndroppar prytt våra bilar men sedan upphört igen.

Tack till alla som kom med glatt humör och finputsade bilar vilket gjorde det till en härlig dag i goda Corvettevänners sällskap. Jag vill också rikta ett stort tack till Kajsa som är ansvarig för skötseln av slottet och varit min kontaktperson och väldig vänlig och hjälpsam under all bokning av denna dag.

Hälsningar
Bo Björklund

Kommentera