bobj_eText & Foto: Bo Björklund
Tisdagen den 12 augusti var det dags för den inbokade utflykten till Motorfiket i Frövi.
När vi samlades ca 13 Corvetter vid vår samlingsplats i Arboga så hade regnet, precis som SMHI förutspått, upphört en timme innan och nu lyste solen igen. Vi började vår resa med att cruisa genom Arboga centrum och därefter fortsätta på små fina vägar upp till Frövi som ligger naturskönt vid sjön Väringen.
Vid vår ankomst till Motorfiket så hade redan 6 stycken lokala Corvettägare parkerat vid den Corvetteparkering som jag bokat med den ansvarige för Veteranträffen. Strax efter oss kom ytterligare 11 stycken Corvetter, bl.a. från GLD. Till min stora glädje så blev vi till slut 30 stycken fordon i vår parkeringsruta och klubbens Beachflagga kunde stolt berätta vilken Klubb som samlat dessa pärlor. Jag kunde räkna in medlemmar från bl.a. Sollentuna, Västerås, Karlskoga, Hallsberg, Örebro, Kungsör samt Arboga med omnejd.

Efter lite minglande vid bilarna och jag lottat ut två närvaropris var det dags för en god Köttbullesmörgås med kaffe samtidigt som vi lyssnade på ett liveband som spelade 50- och 60-tals rock. Man kunde sedan vandra runt i kvällsolen bland de olika veteranfordonen.
Klockan 20 på kvällen började utlottningen av Arrangörens närvarolotteri med sponsrade priser. Några medlemmar i vår klubb blev uppropade och kunde gå fram och välja en vinst från prisbordet.

Därefter började de flesta känna sig nöjda och efter lite avrundning bland bilarna började alla sin hemfärd till respektive hemort.

Hemfärden var njutbar på de fina vägarna och med V8:ans trygga mullrande. En rolig och lyckad kväll med glada vänner kunde noteras i kalendern.

Kommentera