Text: Kaij Zakariasson
Foto: Samuel Cedermyr

Det började med att vi en vecka före det var crusingdags, var runt 25 stycken anmälda till denna höstcrusing. När vi samlades i Upplands Väsby för avfärd till Furusund var vi uppe i 86 st. deltagare i totalt 54 stycken vackra Corvetter, vilken fantastisk uppslutning!

Efter samlingen åkte vi i samlad karavan ut i den strålande höstsolen, ut på den drygt 9 mil långa och stundtals kurviga crusningsträckan. Utefter sträckan passerade vi ett härligt höstlandskap bland gårdar, skog sjöar och ängar.

Väl framme i Furusund gällde det att få plats med alla bilar, men vi lyckades med konststycket att få plats med alla bilar trots att det vara en stor mängd bilar på plats redan när vi kom. En eloge till alla er deltagare, som alla tog det lugnt och försiktigt.

Väl parkerade så återstod nästa utmaning. Någon hade placerat den segaste parkeringsautomaten som kunde hittas i Sverige, och placerat just denna ute på Furusund. Vi får varmt tacka Arne Nilsson i klubben, som snabbt löste problematiken med parkeringsbiljetterna genom ett telefonsamtal till markägaren.

Väl inne på Värdshuset så kunde lunchen avnjutas tillsammans med vännerna i klubben, och jag har svårt att tänka mig att någon var besviken över den serverade maten. Jag var i alla fall definitivt nöjd.

Efter lunchen hade avnjutits och det vanliga corvettesnacket började avta, började bilarna efter hand rulla hemåt var för sig.

Det blev sammantaget en mycket trevlig dag, med strålande väder och jag får passa på att tacka er alla som var med, för den enorma uppslutningen vi hade vid detta event. Denna höstcrusing kommer att finnas med i mitt minne en lång tid framöver.

 1. Björn Nygren skriver:

  Ja det var verkligen en härlig dag med slingrande Corvettevägar och härligt väder och trevligt sällskap, stort tack till alla som var med speciellt till arrangörerna kaij och Arne!
  Hoppas minnet håller oss varma enda till våren nu?
  Med vänlig hälsning,
  Björn och Kerstin 1744

 2. Tommy Persson skriver:

  Verkar som vi missade en härlig åkning, finns körsträckan utlagd någonstans så man kan ta en egen tur?

  4760 Tommy

Kommentera