AK-Racing. Invigning med mersmak

21 september 2013

Text: Mats Tenne
Foto: Bernt Assarsson

 

Lördag den 21 september, fortfarande sommarväder och vettespecialisten AK-Racing har invigning av nya lokaler i Spånga. Kan det bli så mycket bättre?

Under dagen ramlar det in över 50 Corvetter på den stora parkeringsplatsen intill AK-Racing. Alla myser i solen liksom värdparet Ki & Anders. Under allmänt mingel bjuder de på fika och lätt lunch. Thai-vårrullarna tar snart slut liksom Chicken-nuggets då vi blev minst 100+ personer.

Diskussionerna böljar fram och tillbaka: ”Har du bytt motor, till vadå? Äh, vi tar lite mera kaffe. Jasså, men då blir det drag under sulorna, o.s.v.” Mitt under samtalen startar Anders en Corvette LS7-motor utan ljuddämpare inne i garaget – samtalen läggs på is tills vidare. Efter en stund syns bara breda leenden och Anders stänger av motorn. En del fortsätter att titta på direktsändning av kvalen till Singapore F1-racing på vägg-TV inne i garaget. Utanför har Lasse Öhrn kört igång ett lotteri i solskenet. Dragningen går undan och hör man inte upp på lottnumret går vinsten till en ny vinnare. Förstapris är en Mini-Tune från AK-Racing och övriga priser är putsgrejor från Meguiars.

Men tiden går fort när man har roligt och på eftermiddagen beger sig efterhand nöjda Corvetteägare hemåt i sensommarsolen med vetskap om att Ki & Anders numera finns mera centralt och som vanligt är väl förberedda att ta hand om våra bilar, speciellt de bilar som är lite snabbare av sig.

Kommentera