bobj_eText & Foto: Bo Björklunf (3 bilder Mats T.)

Film från utflykten ⇓

 

Så var det äntligen dags för firande av Sveriges Nationaldag 2014 och det var bokat och klart för Corvetteklubbens räkning vid Strömsholms slott söder om Kolbäck. Vädret verkade lovande och det var 125 personer som var anmälda med ca 80 stycken Corvetter. På väg till vår träff, från tre olika uppsamlingsplatser, var Mats Tenne med karavan från Järna och det var Ove Karlsson från Bålsta och från Arboga bad jag Jan-Olov Frölind leda karavanen eftersom jag som värd redan på morgonen förflyttat mig till Slottet och påbörjat alla förberedelser.
Tidig på plats var också Lasse Öhrn som fin hjälp och sedan även som parkeringsvakt. Fler som hjälpte till med att styra in bilar på redan utprickad parkeringsyta var Bob Pettersson och Bengt Andersson.

Vid elva tiden började karavanerna rulla in och allt flöt på bra med duktiga chaufförer som vant parkerade sina pärlor efter anvisning. Efter spontanmingel så drog sig alla vartefter fram till vårt incheckningsbord där jag noterade alla anmälda samt fick fin hjälp av Siw Björklund och Sari Pettersson att dela ut Lunch och Guide-biljetter och även fina kepsar som Lasse hade fixat.

Dagen var sedan uppdelad i två delar där ena gänget på ca 65 personer började med att äta en god Nationaldagslunch samtidigt som det andra gänget deltog på en guidad tur på Slottet, som är ett av Sveriges 10 Kungliga besöksslott. Därefter byttes de båda aktiviteterna mot varandra så alla fick uppleva både kultur, samt mat i magen. Vi hade vid de båda luncherna också närvaropris som lottades ut. Vinnare av dessa pris blev Elisabeth Söderström samt Mats Tenne.

Det hade nu blivit eftermiddag och alla verkade glada och nöjda och solen som tittade fram hjälpte nog till att höja stämningen. På andra sidan av slottet pågick det ryttartävlingar under hela dagen och några av våra medlemmar valde att efteråt även gå och titta på dessa.

Tack till alla som kom med glatt humör och finputsade bilar vilket gjorde det till en härlig dag i goda Corvettevänners sällskap. Jag vill också rikta ett stort tack till Susanne Möller som är ansvarig för skötseln av slottet och varit min kontaktperson och väldig vänlig och hjälpsam under all bokning av denna dag.


 

 

 

Lämna ett svar