Text & foto: Mats Tenne

⇓Film från utflykten⇓

En helt fantastiskt vacker junimorgon och dessutom storträff med Corvettecluben. Dagens mål var Sundbyholms slott strax utanför Eskilstuna där vi hyrt stora matsalen med plats för 130 personer.
Med start från tre samlingsplatser både norr, söder och långt väster om Stockholm gick färden från den södra platsen vid Statoilmacken i Järna. Vi åkte härifrån i 28 bilar på mindre vägar genom ett underbart Sörmland till Sundbyholm, en sträcka på nästan 110 km.
I slutet på den långa infartsallén till slottet välkomnade vår funktionär och arrangör Bosse Björklund och gav oss lunchbiljetter och röstsedel för val av ”Vackraste Corvetten”.
Med hjälp av våra funktionärer parkerades Corvetterna ordningsamt på grusplanen och gräsmattorna framför slottet och allmänt mingel utbröt samtidigt som den vackraste Corvetten prickades av.
Efter någon timme var det dags för lunch och vi tågade till den stora matsalen där vi satt 130 personer vid 13 runda småbord – perfekt arrangerat. Lika perfekt var serveringen och maten slank lätt ner. Till kaffet fick vi oss till livs slottets historia följt av prisutdelning till ”Vackraste Corvetten”. Sen var ”innesittandet” över och vi gick ut i den bländande sommardagen för att beundra såväl våra Corvetter som slottets fina omgivningar med bad, småbåtshamn, en stor hällristning och förstås – en mysig glasskiosk. Hela tiden blänkte Mälarens vatten alldeles intill och runt om oss.
Med glatt hjärta blev det efterhand avfärd och vi kommer att minnas Nationaldagen 2013 som något alldeles extra.

 

 


 

 

Lämna ett svar