Äntligen kunde vi genomföra ett evenemang utan begränsningar igen. Två sommarsäsonger har gått med endast mindre aktiviteter, begränsat antal deltagare och svårare att ha den gemenskap som vi brukar ha i Corvetteklubben. I år gjorde vi som förra året, en cruising till Nifsta, en plats som på torsdagskvällarna brukar fyllas av allehanda åk, två och flerhjuliga.

Vi hade fyra samlingsplatser för cruisingar. Den som de flesta hade tagit sig till i Upplands Väsby blev snart fylld med Corvetter. Jan Olov Ankartross hade en samling innan för Oldies. Ett bra initiativ eftersom vi vill ha de som många säger ”riktiga” Corvetterna med.

Strax efter kl 11 drog vi iväg. Nästan 50 Corvetter, en utfart på en större väg samt ett rödljus gjorde att det tog lite tid innan vi kom in på cruisingvägen.

I maklig takt tog vi oss på en timme genom vårt uppländska bondelandskap fram till målet.

Där väntade ett antal som redan anlänt och strax efter kom resten. 63 bilar blev det. Samtliga generationer C1 till C8, jag såg till att 8 bilar parkerade bredvid varandra så att det blev lätt att studera utvecklingen.

Lasse Öhrn ordnade en utslagstävling för damerna. Klubbfrågor, som till och med vi herrar nog var osäkra på svaren på. Tävlingen var snabbt avklarad.

Omröstning om finaste bil på träffen vanns denna gång av en ny bil, Janne Rundströms C8.

Efter mingel, intagande av medhavda matsäckar och lite annat så var det dags för folk att börja dra sig hemåt. Givetvis delade vi dessförinnan ut en mikrofiberduk från Meguiars till alla som kom.

 

Vid pennan Arne Nilsson

Lämna ett svar