Text & Foto: David Wicklund

 

Efter pandemiåren med många inställda utställningar så även American Car Show i Norrtälje var det nu återigen äntligen dags för en av sommarens höjdpunkter i Norrtälje stad, nämligen American Car Show. En tradition sedan 1977 som tidigare år haft ca 1200 bilar och 15000 besökare. En folkfest för hela familjen. Amerikanska och till viss del även europeiska bilar i alla dess form, livemusik, krims-krams, mat, uppstart av en top fuel och en hel del annat. För den som orkar och vill erbjuder arrangören Yankee Ranch en tredagars festival uppe vid klubbkåken med livemusik, mat, dryck och camping.

Lasse ”Örnen” Öhrn som tidigare hållit i tyglarna för just American Car Show kände inför årets utställning att det var dags att lämna över. Intresset över lag var lite svalt, kanske mycket pga det något svårspådda vädret och svårigheterna tidigare år att hitta en yta stor nog att inrymma alla klubbmedlemmar bredvid varandra. Tack för tidigare år! När klubbens deltagande riskerade att inte bli av kände jag och min bror oss manade att hålla i tyglarna och fick i år förtroendet. American Car Show var just en av många anledningar till att vi hittade till klubben och vi bor i Norrtälje.

En blänkare lades ut på Facebook och ett gäng likes kom genast, någon skrev kommer och infon var ute….

Vi samlades som tidigare år kvart över sex på OKQ8 för gemensam färd mot insläppet strax innan sju. Fem morgonpigga Corvetteåkare kom till start och lite kul i det hela var att en av de fem bara var där för att tanka sin Corvette och hade missat infon om gemensam samling men blev inropad och linade glatt upp i ledet av klubbkompisar innan avfärd.

Väl i insläppet flöt det på bra och det var bara att åka ner till den gamla ”vanliga” samlingsplatsen längst ner i parken. Där intogs frukost och dagen var i full gång och parken fylldes snabbt med fina bilar. Några till klubbkompisar hittade ner till samlingsplatsen och vi kunde visa upp en hel radda fina glänsande Corvetter. När entrén öppnade strömmade det till besökare från alla håll och kanter. Över lag ett högt intresse för Corvette och klubben. Vissa ville ha köptips, mektips eller bara drömma sig bort för ögonblick.

Det blev några rundor i parken den dagen och stegräknaren slog bakut. Ca 20.000 steg! Det fanns hur mycket kul som helst att titta på. En dag räcker knappt till för att få kläm på all mekanik, elektronik och innovativa lösningar som går att hittas och alla trevliga samtal med ekipagens ägare.

Hos Meguiars tillika klubbens sponsor hittade vi Jan Rundströms fina 67:a som även kammade hem första pris i 60-tal. Stort grattis! Men även en hel del andra fina Corvetter stod utspridda runt om i parken och intilliggande gator. Många med klubbdekalen i rutan men det är väl numer standard på bilarna i Sverige?! En C4-ägare hade oturen och låst in sin nyckel. Men med lite precisionslirkande lyckades man men en galge från en av de marknadsstånd som sålde tröjor öppna dörren invändigt.

Avslutningsvis en kul dag i goda klubbkompisars lag där vi fått njut av fantastiska bilar och lyssnat till Boppers och Electric Banana Band. Till 2023 års utställning kommer en inbjudan i god tid innan och i sann Öhrnen-anda planerad ner i minsta detalj.

Egna lärdomar: En Corvette funkar lika bra trots vädertjänsternas dåliga pression, Corvetteägare hjälper varandra, Inom radien av 10 km finns det alltid minst 10 Corvetter och till sist Corvetteägare är jäkligt trevliga.

På återseende.

 

David Wicklund #5044

Lämna ett svar