Höstträff Sektion Sydost.

Tio bilar och sjutton förväntansfulla personer var vi som lördagen den 22/8 samlades på parkeringen utanför Järnia i Ronneby. På dagens agenda stod en tur på småvägar i Blekinges fantastiskt vackra landskap, ett efterlängtat besök hos Carl-Martin Wideskär som gjort sig ett namn inom car detailing och lackskydd samt avslutningsvis en gemensam middag på Time Out i Karlskrona.

Efter välkomsthälsning och genomgång av dagen startade rundturen, som leddes med säker hand av Pidde och Annelie. Färden till Carl-Martin kördes på en stor mängd härligt krokiga småvägar som även infödda i Blekinge många gånger inte känner till. Efter ca en timmes körning rullade ekipagen in på parkeringen utanför Carl-Martins stora lokal för sin verksamhet i Karlskrona. En verksamhet där han gjort sig ett namn mycket tack vare exklusiva kunder som Koenigsegg och Lamborghini, kunder som ställer mycket extrema krav på sina produkter.

Efter en i Coronatider perfekt serverad grillad lunchkorv och mingel så påbörjade Colle (Carl-Martins allmänt kända smeknamn) en genomgång och demonstration av hur han förbereder och behandlar en bil som lämnas in till honom. Detta var mycket uppskattat och intressant. Många frågor ställdes och olika uppfattningar om den ädla konsten att tvätta och lackbehandla en bil reddes ut. Flera av oss passade även på att handla diverse produkter som skall hjälpa oss att hålla våra bilar skinande blanka och rena.

Det är oerhört imponerande att se hur enormt noggrant Colle jobbar med sina kunders bilar. Full behandling med pålagd skyddsfilm tar ca 40 arbetstimmar att genomföra!!! Tanken på att jag själv tycker mig varit oerhört noggrann efter 5 timmars idogt arbete med min egen bil sätter lite perspektiv på arbetet som läggs ner i jakten på det perfekta resultatet.

Besöket hos Colle avslutades med ett lotteri där första pris var en påse med axplock av produkter från Colles verksamhet.

Som tack för en mycket trevlig och lärorik dag skänktes från oss till Colle en tavla med ett officiellt tack från CCS för hans engagemang.

Därefter bar det iväg i samlad tropp till restaurang Time Out i Lyckeby. Där avslutas en lyckad dag med god mat och mätta magar. Allt eftersom tackar vi varandra för en innehållsrik och trevlig dag, sätter oss åter i våra bilar och styr kosan hemåt. Snart är det dags att träffas igen. Då blir det korvgrillning i Växjö! Vi ses där!

Arrangörer: Annelie och Peter ”Pidde” Jonasson samt Cina och Tony Holmqvist

image-37 image-35 image-36 image-34 image-33 image-29 image-28 image-27 image-21 image-19 image-18 image-15 image-13 image-12 image-10 image-09 image26 image24 image17 image16 image07 image06 image04 image02

 

image-38

 

 

 

Kommentera