Text och bild: Lina Bingefors

I år har vi ju haft ett lite annorlunda upplägg i distriktet när det gäller träffarna och bytt ut några av helgträffarna mot lite kortare kvällsträffar. Och för vår del har det tyvärr inneburit att vi inte kunnat åka på så många av dem – det härliga sommarvädret till trots. Så därför var det med STOR glädje vi på morgonkvisten den 25 augusti rullade ut bilen ur garaget, cabbade ner och styrde kosan mot Norsholm!

Vi var 35 personer i 18 bilar som mötte upp vid macken intill motorvägen. Alla var på lika gott humör som vi, vilket ju lovade gott. Erica och Göran samlade till slut ihop oss och delade ut färdnoter. Inte för att de borde behövas – det var karavankörning som gällde. Då blir jag glad eftersom det är så roligt att fota från bilen!

Så rullade vi iväg allihopa. På första etappen låg vi rätt långt fram i kön och den slingriga vägen mot Söderköping är ju alltid härlig att köra. Men ve och fasa! I mina försök att fota över vindrutan (taket var ju fortfarande nere) så blåste min favoritkeps plötsligt av! Som tur var missade den Stellan och Gunnel i bilen bakom… Och alla andra i kön bakom fick ju vakna till när de blev tvungna att väja!

När vi kom fram till Valdemarsvik gav vi oss återigen ut på kurviga vägar som gick både längs med vatten, fina hus och genom lummiga skogspartier. Vid ett av husen precis intill vägen höll ett par herrar på att måla om, men de kom lite av sig när vi passerade allihopa.

Målet för denna första etapp var Gryts Varv där vi bjöds på lunch. Vi blev mycket väl mottagna av en av ägarna och serverades sedan antingen fiskgryta eller hamburgare efter eget val. Vad jag hörde verkade alla låta sig maten väl smaka! Till kaffet var det många som minglade både inne och ute och jag såg till och med några glassar.

Lagom till det var dags att dra vidare kom det några regnstänk och efter en stund förvandlades det till en rejäl regnskur. Många tak åkte snabbt på längs med vägsidan, medan några C7:or kaxigt gled vidare medan elcabben gjorde jobbet. Efter att ha kört igenom downtown Valdemarsvik styrde vi kosan mot Falerum och det avrundande fikat. Nu hade solen kommit fram igen och när stolarna väl torkats av satte sig de flesta ute.

Tack till Göran och Erika för en som vanligt välordnad och fint genomförd träff!

Kategorier: Öst

Kommentera