Laddar Karta...

Datum/Tid
2018-06-15
Hela dagen

Plats
Dals-Eds motormuseum

Exportera till kalender
iCal


Beskrivning

Muséet ligger i Dals Ed. Besöket görs som en egen utflykt.

dals-eds-motormuseum-1

Eds MC- och Motormuseum – en knapp timmas bilutflykt till det vackra Dalsland.

Museet drivs ideellt av Club MCV Bohus-Dal och torde visa Sveriges största samling av veteranmotorcyklar, för närvarande ca 160 st., de flesta i bruksskick. Drygt 50 MC-märken från Europa, Japan och USA är representerade på museet. Cyklarna lånas in till museet från klubbens 165 medlemmar som tillsammans har dryga 600 maskiner att välja bland. Överskådlig placering på upphöjda podier i de 1000 m2 stora lokalerna.

 

Men inte bara motorcyklar, nej 300 radioapparater, jukeboxar och grammofoner visas på museet och är publiken den rätta lägger museets värdinna gärna på några stenplattor. Ett dussin sirligt dekorerade symaskiner och 50-60 ”baksmällor” och andra båtmotorer pryder sina platser längs väggarna i en korridor och en doft av olja och kvardröjande skogsluft lockar oss till ett sidorum med 75-talet motorsågar och andra bruksmaskiner.

 

Verktyg och mycket annat såsom inglasade leksaker finner du också och över alltihopa svävar några modellflygplan från första och andra världskriget.

 

Samhället Ed i Dals-Eds kommun ligger på en istidsformation mellan sjöarna Stora och Lilla Le. Sjöarna har en nivåskillnad på 32 meter utan någon vattenförbindelse. Stora Le är en av Sveriges djupare sjöar och ca 6 mil lång sträcker den sig norrut in i Norge, medan Lilla Le på södra sidan av samhället är en rund och vacker sjö med en urtidsstam av röding som man i lektider kan ha tur att få se i badvikarna.

 

Ställ in din GPS på Storgatan 26, Ed, så kommer du in i centrum på samhället där museet ligger granne med Systembolaget och Willys Hemma. Parkering där och vid närliggande torg och busstation.

Öppet juni–augusti alla dagar mellan kl. 11.00 och 18.00, övrig tid se www.mc-dalsland.se

Tider bokas lättast på museum@mc-dalsland.se

dals-eds-motormuseum-2

 

Vid frågor, kontakta Dick Karlsson: 070-695 89 54


Kategorier: Riks, Sommarmöte

Kommentera