Text: Lina
Bild: Anki Tersmeden, Betti Corvetti och Lina

Måndag ösregnade det. Tisdag regnade det parallellt med marken. Onsdag vräkte det ned. Torsdag kom det intensiva regnskurar. Fredag hängde fukten i luften medan solen skymtades där emellan och temperaturen började ordna upp sig. Men lördagen den 4 juni, då sken solen och det var bara lätta moln på himlen! Så det var med glädje vi kunde rulla ut Corvetten ur garaget, cabba ned och styra mot Nyköping för årets vårrull, för dagen lite kryddad med rallyfrågor.

Vi var 19 Corvetter och en bruksbil som samlades vid OKQ8. Som alltid är det roligt att ses igen och den här dagen fick vi också möjlighet att välkomna nya medlemmar på turen. Medan vi stod och väntade så stötte jag på en pappa med två killar i typ 8-10-årsåldern och hörde den ena av killarna säga ”Nyköping är Sveriges rikaste stad, ALLA har fina bilar!”. Bara så ni vet 🙂 Efter att ha delat ut färdnoter (finns som vanligt också under Infofliken för den som vill köra turen på egen hand) och klarat av de två första frågorna i rallyt så var det dags att ge sig av. Men innan vi kommit iväg dök en busslast med svensexe-firare upp. Den blivande brudgummen hade fått i uppdrag att tvätta vindrutor och de frågade om de fick ta ett kort på honom med hans skylt framför våra bilar. Så klart sa jag att han fick det – så länge han inte slabbade ned någons vindruta!

Därefter gav vi oss av. Det är något särskilt med pärlbandet av Corvetter i backspegeln när man ligger först! Vi hade ett frågestopp utanför Tystberga och sedan ett till i samband med lunch på Öster-Malma. De bjöd som vanligt på sin fina lunchbuffé och eftersom de tillhör Svenska Jägareförbundet vet man aldrig riktigt vilket spännande kött man ska få njuta av. Denna gång lärde jag mig att jag tydligen fullkomligt älskar dovhjort! Inte något som förekommit ofta i mitt hushåll… Det verkade som också övriga njöt av maten och vi var många som var rätt mätta när vi satte oss i bilarna igen.

Efter detta styrde vi vidare mot Gnesta och nästa frågestopp. Det visade sig dock att det var marknadsdag i Gnesta så det var bara att vända karavanen och köra runt stan. När vi kom in österifrån blev vi också stoppade av parkeringsvakterna innan vi kom fram till vår avtagsväg. Men när jag förklarade vart vi skulle så fick vi åka vidare. Och att då säga ”Alla de andra är med oss” och se minen på parkeringsvakten som tittar upp och ser kön och riktigt lyser upp var härligt!

Nu kom vi ut på dagens slingrigaste vägar, men de går så vackert intill vatten. Och då får alla så snällt följa efter – en fördel med att vara organisatören. (Den bästa är dock att veta att man inte blir ifrånåkt om man kommer på att man behöver gå på toa i sista sekund på stoppen…) Sista frågestoppet var vid kulturcentret i Ytterjärna och därifrån tog vi oss ned till Tullgarns slott för ett avslutande fikastopp och prisutdelning. Saken var bara den att detta var första helgen de var öppna och vi hade inte fått svar på våra bokningsförfrågningar. Men de satte snabbt på mer kaffe och med en kombo av fikabröd och glass fick de som ville också något till. Allt löser sig när man har med flexibla Corvettevänner att göra!

Detta med frågesport är ju lite svårt att sätta ihop – det ska både vara en blandning på ämnen och inte för lätt eller svårt. Dagens frågor sträckte sig från antalet ränder på amerikanska flaggan och senaste istiden till Chevroletslogans och Bruno Liljefors. Vinnare blev Christian, tätt följd av Stellan och Gunnel med Sune och Elsmarie på en hedrande tredjeplats. Dessutom delades ett extrapris ut till ägaren av dagens äldsta bil, Jannes som åkte sin fina C3:a.

Micke och jag var rätt nöjda när vi vände hemåt. Och rödbrända av solen. Precis som det ska vara efter Vårrullen!

Lämna ett svar