Text och bild: Lina

Lördagen den 29 juni var det dags för sommarrally. Det är ju väldigt roligt att både ordna och åka på sådana träffar, det har jag alltid tyckt. Men i år kändes det som att det var med nöd och näppe att det blev av, oddsen var emot oss:

Först hade vi svårt att mäkta med att sy ihop det hela. Det har varit en intensiv vår och sedan förra träffen vi hade i slutet av maj har vi hunnit med en student inkl mottagning, sommarmöte och stort midsommarfirande hos oss. Plus en ny arbetsgivare. Men då är det tur att medlemmarna i distriktet är tålmodiga och det var ändå 31 personer i 15 Corvetter och en Jaguar som dök upp trots att detaljerna kom ut sent på hemsidan.

Sedan var det detta med frågor. Vi hade gjort en frågesport där det gällde att hålla ögonen öppna på sådant vi åkte förbi för att hitta svaren. Men ingen av oss lyckades skriva ut det! Fast ett knappt dygn senare så ringde de från jobbet och frågade om jag kunde stoppa utskriften. Jag var väldigt frågande för när det inte kom något avbröt jag utskriften redan när jag höll på. Både på skrivaren och datorn. Men det var ju tur i oturen tänkte jag, nu när vi inte hade lyckats lösa det. Så jag åker in till mitt nya kontor hos min nya arbetsgivare för att hämta mina 72 sidor. Det visade sig dock vara typ 720 sidor som spottats ut – och inte en enda uppsättning var komplett. Pinsamt… Men nu kunde vi i alla fall köra, om än två frågor kort! (Vill du se hela färdbeskrivningen inkl alla frågorna finns den under fliken Information här på Östs sidor.)

Vi rullade ut från bensinmacken där vi samlats och tog den vackra kustvägen norrut. Efter en vecka med mycket varmt väder och sol, och en gårdag med skyfall där hela Norrköping höll på att sköljas bort, bjöd denna dag både vackra vägar, övervägande soligt och behagliga 22-23 grader. Via Lästringe och 8 frågor tog vi oss till Öster Malma för lunch.

Vi har ätit där förr och kommer säkert att göra det igen. Det är alltid god mat med  viltkött på deras buffé och personalen är alltid supertrevlig. Och bra parkeringsplats har de också. Och när man kommer ett helt gäng så här är det ju trevligt lunchsällskap också.

Efter en utslagsfråga så fortsatte vi färden. Denna gång norrut längs 223:an för att sedan vända sydöst mot Gnesta. Där var en del så upptagna med att leta efter huset som var i frågan att man missade att ha koll på bilen framför/bakom eller färdnoterna och en del i sällskapet fick därför en liten extra sight seeing av Gnesta med omnejd. Medan vi längst fram i karavanen kände oss lite ensamma ett tag. Men så klart redde även detta ut sig och vi kunde samla ihop oss på 224:an.

Dagen slutade med ett fikastopp på Café Östergården. Det blev väldigt fullt på parkeringen när vi kom allihopa eftersom vi inte var ensamma om att tycka att detta var en perfekt dag för att besöka dem. Det innebar också en extra lång kaffekö. Men det var så värt väntan, supergott fika med kaffe som kunde intas i deras trevliga trädgårdsmiljö. Dessutom fanns det såväl hantverk till försäljning som loppis. Det kändes som ett perfekt ställe att avsluta på!

Men – innan dagen var över var vi ju nyfikna på hur det hade gått med frågorna! Vinnarna och andrapristagarna hade båda 13 av 15 möjliga och det var därför utslagsfrågan som avgjorde det hela. Det gällde för övrigt även för tredjepristagarna som hade 12 rätt men bättre gissning än övriga på vikten av en burk full med ris. Väl kämpat allihopa!

Och tusen tack för att ni kommer och förgyller våra träffar – även när inte allt går som man tänkt sig 😉

Lämna ett svar