Text och bild: Erica Danielsson

Vädret var som alltid helt okej när vi satte oss i den gula bilen för avfärd till en trevlig träff med Corvettekompisarna. Under veckan hade man varit lite osäker på hur det egentligen skulle bli med vädret, skulle det hålla i sig eller tyckte vädergudarna att det var dags för lite förändring. Det såg ett tag mörkt ut, men ordnade till sig och vi klarade ytterligare en Corvetteträff utan en droppe.

Samling denna gång var vid Colorama i Linköping. Nära och bra för undertecknad, lite längre för andra. Vi var 15 Corvetter och en Citroen som gav sig av mot Norrköping, den långa vägen.

Vi åkte på slingriga vägar mot Åtvidaberg, närmare bestämt Borkhult och Café Lapphem. Efter en trolsk promenad från parkeringen intogs här lunch. Vildsvin eller lax stod på menyn och det smakade utmärkt. Lite kaffe och en delikat bit paj satt bra innan det var dags att fortsätta färden mot Norrköping.

Innan vi åkte passade vi på att titta lite på det lilla brukssamhället där caféet låg. Mycket intressant ur ett historiskt perspektiv.

Mot Norrköping på slingriga och härliga vägar. Väl framme åkte vi tvärs igenom stan och hamnade sedan vid en större lada utanför ett industriområde. Här fanns det bilar, alla möjliga sorters bilar. Här blev det biltittande, kaffe och bulle. En tradition i deras bilklubb är att dela ut pris till den som rest längst och det priset gick i vårt gäng till Stefan och Mia Hernodh. Grattis till pokalen!

När alla efter ett tag kände sig nöjda med att titta på bilar var det dags att dra sig hemåt.

Stort tack till MickeLina för en trevlig dag i Östergötland och tack till alla som var med och förgyllde den ytterligare.

Väl mött i Vadstena den 10/9

Lämna ett svar