Text och bild: Lina 

Efter ganska många gråmulna dagar med mycket regn och översvämningskatastrofer runt om i landet så var det med stor glädje som jag konstaterade att solen sken från en klarblå himmel, denna söndag den 22 augusti. Dock hade det blivit något fel på vädergudens termostat, det visade ensiffrigt på termometern när vi tog ut bilen ur garaget hemma i Bromma vid 7-tiden. Det var… ska vi säga friskt?… när vi började vår nedcabbade färd mot samlingsplatsen i Mjärdevi utanför Linköping. 

Men med en strålande sol och ett lika strålande humör på väg mot Östergötland så tog det sig. Framme i Linköping var det riktigt behagligt och ett helt gäng glada klubbkamrater stod redan på plats när vi gled in. Jag blir alltid lika glad av att se er! 

Dagens arrangörer Göran och Erika tog oss med till vad som har blivit en uppskattad tradition: räkmackan på Valö festplats. Det är inte bara den goda mackan och det vackra läget på Valö som gör detta till något vi ser fram emot – vägarna dit är fantastiska! För er som inte har åkt dit – gör det! Vägarna går genom böljande åkerlandskap, förbi vackra sjöar och genom lummiga skogspartier. Dessutom är de sådär härligt svepande, både med backar och kurvor. Helt enkelt som gjort för en liten Corvettekortege! (Vill du ta del av vår vägbeskrivning hittar du den under fliken ”Information” på hemsidan, bara att scrolla nedåt där så hittar ni alla möjliga turer vi kört genom åren.) 

Väl framme i Valö så fick vi dessutom anslutning från Sydöst, så vi var 13 Corvetter och ett par bruksbilar som ställde upp oss på parkeringen och gick över landtungan förbi badplatsen (där det faktiskt fanns de som badade) ut till fiket på festplatsen. Personalen hade dukat upp åt oss på dansbanan och det bjöds både på räkmackor, dricka och efterföljande kaffe med kaka. De hemgjorda hallongrottorna tog upp tävlingen med räkmackorna när det gällde mumsighet! 

Efter avslutad lunch flyttade många ut i solen och fortsatte prata. Men vi droppade av och påbörjade den lika ljuvliga färden hem! 

Jag vill ta detta tillfälle i akt och passa på att tacka Göran och Erika inte bara för denna träff, utan för alla andra de ordnat. Detta var nämligen den sista i deras regi för denna gång. Efter många år både som kontaktpersoner och distriktsansvariga så har ni hjälpt oss att upptäcka en hel massa härliga ställen, vackra vägar och svåra rallyfrågor. Tusen tack för all tid ni lagt ned på att ge oss i Öst otrolig valuta för vår medlemsavgift! Men vi ses väl framöver på fler träffar? 

Och om det finns någon bland er andra som vill vara med och organisera kommande arrangemang så hör av er till mickelina@clubcorvette.se, oavsett om ni har en idé på en enstaka träff som ni vill ordna eller bara tipsa om, eller vill kliva på som kontaktpersoner och ordna flera träffar kommande år. Välkomna! 

 

Lämna ett svar