Text: Mia Hernodh, Bild: MickeLina

Efter detta år av pandemi och avstånd var det trevlig att träffa så många bekanta ansikten för oss som missade träffen vid Bergs slussar, även om vi fortsatt måste vara försiktiga. Hela 17 bilar träffades i Nyköping för en tripp upp till Mariefred och ett besök på Gripsholms slott.

Som vanligt hade vi vädret med oss. Strålande sol från klarblå himmel. På fina kurviga vägar färdades vi upp mot målet. Väl framme ser vi det ståtliga slottet, som med sin glans ligger vackert ute på en holme med vatten runt om sig. Det blev ett besök utan guide, på grund av pandemin, så vi tar gärna ett nytt besök med guide i framtiden. Man får dock räkna med att orka gå, då det var många, många trappor för att ta sig igenom de slingriga gångarna från rum till rum. Hela väggarna var fulla med århundradens kungligheter och vackra kistor, möbler och målningar. Från små kammare till stora vackra salar, som säkerligen används för dåtidens balar. Man kunde nästan se folket med vackra kläder dansa till musiken som fyllde rummet.

Vi avslutade med en mycket god lunch – kyckling, stekt potatis och en god sås med en fräsch sallad – på Slottspaviljongen. Därefter skildes vi åt med nuvarande traditionella pandemihälsningar.

Kategorier: Okategoriserade

Lämna ett svar