Den 28 maj var det Mors dag. Och min tanke som varandes mamman i min familj var att det bästa sättet att fira det var med en tur i Corvetten och med vännerna i Öst. Min 17-åring som planerat att överraska mig med amerikanska pannkakor till frukost var inte lika övertygad, eftersom hon fick gå upp halv sex för att hinna göra dem… För klockan sju gick bilen söderut mot Simonstorp och brandbilsmuseet.

Denna dag var det totalt 23 bilar som mötte upp och totalt 43 medlemmar som minglade utanför museet. Det drivs ideellt av ett gäng glada entusiaster där många av dem varit brandmän på hel- eller deltid. De har samlat ihop både brandbilar och ambulanser från hela Sverige och flera av dem har de renoverat upp och ett par av dem hade kört kortege genom Norrköping dagen före. Kenneth och Bosse delade upp oss i två grupper och guidade oss runt och visade både bilar och annan brandutrustning. Mycket intressant!

Efter en dryg timme var det så samling igen utanför museet. Denna gång för utdelning av färdnoter och en rullande frågesport kring ställen vi passerar under den kommande turen. För den som sugen på att göra om det så finns underlaget under fliken Övrigt här på Östs sidor.

Och så rullade vi ut allihopa på rad. Genom villaområdena i Simonstorp. Genom skogen mot Rejmyre för att sedan vända söderut. Förbi Risinge Kyrka och ut över odlingslandskapet. Förbi Glan och ned mot Roxen. Och fram till Vreta Golfklubb där lunch väntade. Och över allt blommar syrenerna, i alla trädgårdar vi kör förbi. Maj är fantastiskt!

Väl framme på Vreta Golfklubb bjöds så lunch, med ett val mellan schnitzel Cordon Bleu eller varmrökt lax och alla verkade låta sig väl smakas. De hade också spärrat av en del av parkeringen för oss vilket alltid uppskattas och mer än en golfare sågs ta en extra omväg på parkeringen mot utslagsplatsen. Innan vi skildes åt samlades vi vid parkeringen för att gå igenom svaren på frågesporten. Det enda paret med alla rätt var Stefan och Kjerstin som därmed stod som segrare – bra jobbat!

Det var verkligen roligt att så många dök upp, tack för det! Kanalträffen nästa!

Lämna ett svar