Avställningsträff GLD Skaraborg 26-27 september

Text:Christer Doverfors

Foto:Gittan Larsson & Christer Doverfors

 

 

Förväntansfulla , glada och otåliga på att få komma iväg samlades 28 personer med 15 bilar vid Rasta i Mullsjö. Resan skulle gå till Husqvarna med sitt industrimuseum och sedan vidare till Gränna med överfart till Visingsö.

Museet i Husqvarna är något alldeles extra, så mycket saker som där visas och som har tillverkats i lokalerna runt omkring. Köttkvarnar , vedspisar , symaskiner , motorcyklar , gräsklippare , vapen och mycket mer, allt med namnet Husqvarna. Mycket intressant och väl värt en resa dit.

Bilfärden gick vidare mot Gränna genom äppelodlingar i Kaxholmen och förbi Ölmstad med Gränna i sikte. Efter en lättare lunch vidtog färjeöverfart till Visingsö och en kortare biltur till Hotel Visingsö .Visingsö Vätterns största ö 14km lång och 3 km bred och med en folkmängd på ca 750 pers. Enligt sägen skapades ön av jätten Vist som kastade ut en tuva i sjön för att hustrun skulle ha något att gå på när hon skulle över sjön , själv behövde han bara ett kliv så var han över.

Naturskönt ligger Hotel Visingsö i inbäddad bland en mängd olika trädsorter och där skulle vi bo. Kvällens höjdpunkt, 3 rätters middag och dagen var fulländad.

Ny dag och nya möjligheter , färden går på gamla riksettan mot Vadstena med ett litet stopp vid Hästholmen.

Motala stod som värd för lunch närmare bestämt Hotel Nostalgi . Mätta och belåtna var det så dags för avslut och farväl till ännu en , om än så konstig Corvettesäsong .

Tack till alla er som gjorde denna helg till vad den blev och ett Särskilt Tack till Anki & Anders som så många gånger tidigare fixat en mycket trevlig Corvetteträff.

Som sagt åter en sommar till ända , sköt om varandra och håll avstånd så ses vi igen 2021 när det grönskar .

 

Kategorier: Great Lake District

Lämna ett svar