En finare vy att beskåda, än 30-talet blänkande Corvetter parkerade på grässlänten utanför Hotell Lerdalshöjden i Rättvik, är nog svårt att finna. Med ångbåtsbryggan som sträcker sig ut i Siljan och solen på väg ner över bergen i fjärran som bakgrund så är det oslagbart. Lerdalshöjden har i många år varit högkvarter för CCS vid Classic Car Week men på senare år så har det minskat med CCS besökare. Denna helg i augusti togs traditionen i alla fall upp med en stor Corvetteparkering i slänten.

Träffen började på fredagen med samling i Falun för de flesta, några valde att åka direkt till hotellet. Lunchbuffé på Moskogen i Leksand på vägen mot Vikarbyn och studiebesök på Brinkens Garage. Micke och Frank tog emot oss och berättade om verksamheten som består i att renovera amerikanare i olika skick, många gånger till att de blir finare än när de var nya. Vissa blir så fina att de mest tillbringar tiden på utställningar och körs sparsamt. De flesta av bilarna ägs av Claes Brink men några kundbilar i olika stadier av renoveringen demonstrerades. Jobb finns det i massor så väntetiden är lång om någon vill ställa Corvetten i kön för renovering.

Lördagen började med cruising på små vägar runt Rättvik som ledde fram till Nusnäs. Denna turistfälla visar som alla nog vet hur man får fram den världsberömda Dalahästen. Vidare till Stumsnäs och Caltexmacken som byggts upp av ägarparet Ante & Wonne som också fixade hamburgare till oss. Förutom själva nostalgimacken finns loppis och en pub inredd med en massa nostalgiprylar. Färden gick vidare till det vackra Tällberg med en massa små backiga vägar, ibland inte allt för jämna men i låg cruisingfart gick det bra ändå. Fram till Vidablick i Rättvik på Hedåsberget med sitt utsiktstorn på 28 meter så är det en kanonfin vy över Siljansbygden.

På kvällens middag var det prisutdelning till alla deltagare genom en utlottning på numret som stod på programmet man fick. Viktigare är nog ändå att premiera de som verkligen gör en bedrift att komma till våra träffar. Längsta färdsträcka gick till Leen & Ivonne Kostense som kommer från Nederländerna och har 165 mil enkel väg om de hade åkt raka spåret. Längst färdsträcka inom landet gick till Jonas & Carina Stenberg från Östersund som har 36 mil till Rättvik. Pris för största bedrift gick till Sven & Manuella Hansson som i sin C2 Roadster -65 åkt ända från Norrtälje, en nätt sträcka på 33 mil.

Söndagen var till skillnad mot de andra dagarna grå men det hindrade inte att besöka en sevärdhet till. Styggforsen vid Boda Kyrkby som är ett naturreservat på 12 ha visar hur berget ändrat form vid meteoritnedslaget som skedde för över 370 miljoner år sen. På vindlande stigar och trappor runt berg och vattendrag med största vattenfallet på 36 meter kan man beskåda detta naturfenomen. Här tog vi farväl av alla kompisar för denna gång. Stort tack till er alla.

Text: Benny Eriksson

Foto: Benny & Anita Eriksson

Lämna ett svar