Murboannas

Onsdagsutflykt 9 maj med Dala/Hälsingedistriktet till Murboannas mejeri och café som är beläget i Murbo söder om Borlänge. I strålande sol och 23 graders värme åkte 15 st Corvetter i rad en liten tur innan vi kom fram till Murboannas som ligger fritt och öppet på Anna och Mats Rejers ägor. Där fick vi härliga mackor med strutskött samt naturligtvis ost toppat med hjortronsylt. Vi satte oss ute på balkongen i det vackra vädret och under tiden vi åt berättade Mats om satsningen på enbart lokala produkter.

I mejeriet tar man in 600 liter mjölk 2 till 3 gånger per vecka för ostframställning. Av dessa 600 liter får man ut ca 10% som ost. Den nybyggda lokalen som inrymmer en stor festsal på övre våningen samt mejeri och butik i bottenvåningen. Där kan man köpa ost, ostkaka, kött och kaffe som rostats och blandats i ett lokalt rosteri.

Under tiden vi var där kom ytterligare ett par i en fin Corvette C2:a. På stående fot blev de medlem i CCS. Efter besök i butiken samlades vi ute och pratade för ingen tycktes ha bråttom hem i den fina kvällen. Kanske var det finvädret eller att det var första ”åkningen” för säsongen.

Till slut började vi dra oss hemåt och åkte i karavan efter den slingrande vägen fram mot riksvägen för att åka var och en åt sitt håll.

 

Text & foto: Anders Malmström

Kategorier: Dalarna/Hälsingland

Lämna ett svar