Åka runt på små fina vägar i det vackra Hälsingland stod på programmet denna lördag i juni arrangerat av Sigrid & Robert, stort tack till dom. Som de flesta gånger när starten sker i Bollnäs så börjar turen med att åka på gågatan genom staden till allmänhetens stora glädje. Vete tusan hur tillståndsförfarandet går till men Curt har sina kontakter. Vidare mot Järvsö och den fina platsen Badtjärn, alldeles bredvid Järvzoo, för fikastund. Ett besök hos den lokala MC-handlaren fick villha sinnet att rinna till en smula då alla de fina HD hojarna på både två och tre hjul glänste ikapp och ropade till en att köpa. Många Corvetteåkare har tidigare kört eller fortfarande kör MC och just HD är väl lite släkt med Corvette kan man tycka.  En mycket smakfullt inredd och fin butik med trevlig personal är det i alla fall.

Kalvstigen är vägen mellan Järvsö och Delsbo. Av namnet att döma så är det troligen en gammal kostig som med åren blivit allt större och till slut fått beläggning så att även vi kan ta oss fram på ett trevligt sätt utan att få för mycket blästring av skärmkanterna. Kurvigt och backigt är bara förnamnet. I Delsbo så blev det för damerna ett besök i den lokala nostalgibutiken som också inrymmer den exklusiva Dellenkilten medans herrarna studerade den nedlagda Dellenbanan med dess dressiner och skrotade tåg. Intressena är ganska olika som det verkar.

Nu var det bara sträckan fram till Borka Brygga som återstod innan lunch. Peter & Charlotta hängde på vid Forsa kyrka och guidade oss på småvägarna fram till Enånger och fiskelägret vid havet. En trevlig sen lunch intogs på restaurangen på bryggan och alla var lyckliga och glada. Torvald som nu kört över 100 mil med sin nya C8:a hade under dagen meddelat att den släppt på en del av spärrarna och ville nu köra själv hem via den spikraka E4:an, man kan ju undra varför? Vi andra tog åter små fina kurviga vägar över Nianfors och Vallsta tillbaka mot Bollnäs. Detta var ju lilla Hälsingerundan, undrar hur stora Hälsingerundan ser ut?

Text & Foto: Benny Eriksson

Lämna ett svar