Ban och kalashelg Gotland
Karta Otillgänglig

Datum/Tid
2023-06-02 - 2023-06-05
09:00 - 17:00

Exportera till kalender
iCal


Beskrivning

Välkommen till en härlig helg med körning på den nyutvecklade, omtalade och mycket speciella banan Gotland Ring. Den Södra bansträckningen invigdes 2021 och utgör tillsammans med den tidigare Norra bansträckningen hela 7,3 kilometer med långa svepande kurvor och nivåskillnader på 30 meter, vilket är helt unikt för en svensk bana. Inspirationskälla till Gotland Ring är världsberömda Nürburgring, Tyskland.

Boende sker på Hotell Bredablick som är beläget i Visby innerstad, innanför ringmuren (alldeles bredvid Botaniska Trädgården). Parkering sker på hotellets egen parkeringsplats i direkt anslutning till hotellet.

Middag lördag och söndag är bokat på trevliga restauranger centralt i Visby på bekvämt gångavstånd. Mer information kommer gällande detta.

(arrangeras tillsammans med Lotus Club Swedenr)

Preliminärt program:

 

Fredag 2/6:   Överfart med bilfärja från Nynäshamn respektive Oskarshamn för de som väljer ”Stora paketet”.

Incheckning Hotell Bredablick, Tranhusgatan 33, Visby.

Fria aktiviteter i glada vänners lag.

 

Lördag 3/6:   Överfart med bilfärja från Nynäshamn respektive Oskarshamn för de som väljer ”Lilla paketet”.

Incheckning Hotell Bredablick, Tranhusgatan 33, Visby.

Spontana utflykter eller bara mysa i Visby för de som redan är på plats.

Ca 16:30 teorigenomgång på Hotell Bredablick med diverse tips och råd inför söndagens körning på Gotland Ring.

Gemensam middag ca 19:00

Tidigt i säng…

 

Söndag 4/6:   Tidig frukost på hotellet.

09:00 incheckning på Gotland Ring. Efter det gemensam säkerhetsgenomgång i kombination med ”track walk” (lugn körning i grupp runt banan med stopp på strategiska ställen för information) av Alec Arho-Havrén, grundare av banan. Efter avslutad säkerhetsgenomgång/track walk startar körningen 10:00 och pågår fram till 17:00, med avbrott för lunch som serveras vid banan till självkostnadspris för den som vill.

Nytt för i år är att vi hyrt hela Gotland Ring tillsammans med Lotus Car Club of Sweden. Vi kommer köra egna pass växelvis under dagen enligt separat schema.

På kvällen gemensam middag och trevligt umgänge. Räkna med att det kan bli sent…

 

Måndag 5/6: Sovmorgon och långfrukost på hotellet. Förhoppningsvis i trädgården om vädret tillåter.

Fria aktiviteter. Kanske prova någon av Visbys berömda glasställen eller åka en sväng med bilen på ön? Var och en väljer fritt.

Måndag eftermiddag överfart med bilfärja igen till fastlandet för de som väljer att vara hemma på Sveriges Nationaldag och fira tillsammans med klubbkompisarna i distrikten.

 


 

Körning:        Förare samt eventuella passagerare skall ha heltäckande bomullsklädsel alt racingoverall, handskar, hjälm, samt läderskor vid körning på banan.

Ett visst utbud av dryck, snacks etc. finns att köpa vid banan.

Krav på miljömatta om du behöver reparera, tanka eller annat som kan framkalla spill från bilen.

 

Ansvar:          Den som deltar i detta arrangemang gör det under eget ansvar och på egen risk, som vid alla aktiviteter på racerbanor. Svenska Motorsport Alliansen (SMA), banägare, arrangör eller funktionär kan således inte utan vållande göras ansvariga för person eller sakskador som under arrangemanget drabbar deltagaren.

Klubbens försäkring gäller främst tredje person, åskådare och funktionärer. Den täcker inte materiel, dig själv eller din bil. Skadar du andra personer under arrangemanget är deras skador täckta av denna försäkring.

Förare är olycksfallsförsäkrade genom den förarförsäkring du får via din SMA-licensen. Ni som inte har SMA-licens måste teckna en prova på licens.

Bilens trafikförsäkring gäller ej för några person eller materiella skador. Om du skadar din egen bil gäller generellt inte din vanliga bilförsäkring utan du får personligen svara för kostnaden. Det är upp till varje förare att kontrollera eventuella undantag med sitt egna försäkringsbolag inför varje tillfälle.

Materiella skador ansvarar föraren för, om du exempelvis kör sönder ett räcke, tidtagarutrustning, någon annans bil osv. Så om du skadar andras bilar etc. gäller ingen försäkring utan du som förare får personligen betala alla kostnader.

 


 

Kostnader:     ”Stora paket” inkluderat boende 2 personer, 3 nätter i dubbelrum inklusive frukost, körning Gotland Ring 1 bil heldag samt parkering 1 bil 3 nätter vid hotellet.

Kostnad för ovanstående                                                =  9 200:-

Motsvarande paket 2 nätter                                         =  7 400:-

Det finns även förmånliga paket speciellt framtagna                                              för 2 personer med varsin bil som delar rum med                                                  varandra                                                                                 = se anmälan

All förtäring till självkostnadspris

 

Färja:             Färjebiljetter bokas och betalas av var och en på Destination Gotlands hemsida. www.destinationgotland.se

Vi har en bokningskod arrcorvette2023 som skall anges vid bokning. Den ger oss rabatt (0-40%) på utvalda avgångar from 2023-05-30 – 2023-06-08.

OBS! Eventuella önskemål om att bli placerad på övre alt. nedre däck är inte möjligt att förboka. Om det finns sådana önskemål måste de framföras i samband med incheckning vid respektive färjeläge. Då är det viktigt att vara vid incheckningen i god tid.

 


 

Anmälan:

Det är begränsat med platser och bokningstrycket är väldigt högt till Gotland just nu. Ett tips är därför att boka färjebiljetterna så fort som möjligt. Tar dom slut finns ingen reservplan.

Sista dag för anmälan till eventet är 2022-03-19 och ”först till kvarn” gäller. Vi har även begränsat med rum tillgängligt. Obs! Vi har nu enbart fyra rum extra på reservhotellet (i närheten av Breda blick.) När dessa är fullbokade stänger bokningen.  

Anmälan är bindande och betalas efter bekräftelsemejl från Hans Färemo till bankgiro CCS Racing 137-4883. Ange Gotland 2023 + medlemsnummer i meddelanderutan.

Frågor:          Vid frågor kontakta Hans Färemo 070-779 20 28, hans.faremo@clubcorvette.se

 

Varmt välkomna till en härlig helg på Gotland önskar CCS Racing

 

Anmäl dig här


Kategorier: Oldies