Laddar Karta...

Datum/Tid
2023-04-21
Hela dagen

Plats
Mantorp Park

Exportera till kalender
iCal


Beskrivning

ccs_racing_mantorp

CCS Racing i samarbete med Mantorp Park välkomnar dig till en utbildnings och träningsdag på Mantorp Park motorbana.
Detta innebär ett erbjudande att ta SBF Racinglicens till ett väldigt attraktivt pris. Perfekt för nybörjaren som vill lära sig att göra rätt redan från början och lära sig grunderna och glädjen i att köra sin bil på bana på ett tryggt och säkert sätt. Utbildningen innehåller både teori och praktik.
För den som kört tidigare och vill utveckla sin körning erbjuds Trackday heldag med möjlighet till coaching av erfarna instruktörer. Gäller medlemmar i CCS. Även detta till ett väldigt attraktivt pris.
Andra bilklubbar eller enskilda förare än CCS-medlemmar kommer bjudas in till detta event. Det är med andra ord fritt fram att bjuda in vänner och bekanta med andra bilar än Corvette.

Preliminärt program:

Fredag 21/4: Vi träffas 08:00 i restaurangen för incheckning samt förarmöte med genomgång av dagens program. Obligatoriskt för samtliga deltagare. Frukost (kaffe och fralla) serveras.
Antingen väljer man att ta SBF Racinglicens som innebär att deltagarna genomgår teoriutbildning under förmiddagen följt av uppkörning på banan. Uppkörningen sker under lunchpausen. Lunch till licensdeltagarna serveras efter uppkörningen. När utbildningen är avklarad är det fritt fram att köra trackday och träna tillsammans med övriga deltagare.
De som väljer att köra trackday heldag delas in i grupper från nybörjare till erfaren (normalt sett 3 grupper) som kör 20 minuters pass enligt rullande schema.
I slutet av dagen tillämpas ”Open Pit” vilket innebär att det är fritt att köra oavsett grupp.
Incheckningen öppnar 08:00. Banan är öppen för körning från ca 09:00 (efter obligatorisk genomgång förare/passagerare) fram till 16:30, med uppehåll för lunch 12:00 – 13:00.

Körning: Förare samt eventuella passagerare skall ha heltäckande bomullsklädsel alt racingoverall, handskar , hjälm, samt läderskor vid körning på banan. Åldersgräns 16 år för passagerare.
Mantorp Park har tillstånd via SBF samt har erforderlig personal på plats för att övervaka och genomföra bandagen. Rescuebil finns på plats och är standby. Hela banan övervakas med hjälp av kamerasystem, totalt 16 kameror f.n.
Träningsdagen är ingen tävling och ingen tidtagning sker.
Viktigt är att visa respekt för alla, både på och utanför banan!

Ansvar: Den som deltar i detta arrangemang gör det under eget ansvar och på egen risk, som vid alla aktiviteter på racerbanor. Svenska Bilsportförbundet (SBF), banägare, arrangör eller funktionär kan således inte utan vållande göras ansvariga för person eller sakskador som under arrangemanget drabbar deltagaren.
Klubbens försäkring gäller främst tredje person, åskådare och funktionärer. Den täcker inte materiel, dig själv eller din bil. Skadar du andra personer under arrangemanget är deras skador täckta av denna försäkring.
Förare/passagerare är olycksfallsförsäkrade genom den förarförsäkring ni får via din SBF-licens. Ni som inte har SBF-licens måste teckna en prova på licens (endagslicens).
Bilens trafikförsäkring gäller ej för några person eller materiella skador. Om du skadar din egna bil gäller generellt inte din vanliga bilförsäkring utan du får personligen svara för kostnaden. Det är upp till varje förare att kontrollera eventuella undantag med sitt egna försäkringsbolag inför varje tillfälle.
Materiella skador ansvarar föraren för, om du exempelvis kör sönder ett räcke, tidtagarutrustning etc.
I händelse av påkörning står var och en för eventuella reparationer av sin egen bil.

Besiktning: Vi tillämpar egenbesiktning enligt formulär som du hämtar Här
Ifyllt och signerat protokoll lämnas i samband med incheckning,

Kostnader: Utbildning SBF Racinglicens teori och praktik för medlem CCS = 1 200 kr.
Trackday heldag med möjlighet till förarcoaching för medlem CCS = 1 100 kr.
Utbildning SBF Racinglicens teori och praktik för ej medlem CCS = 1 600 kr.
Trackday heldag för ej medlem CCS = 1 500 kr.
Extra förare (gäller alla) = 500 kr

Förare/passagerare som inte har SBF Racinglicens behöver lösa endagslicens = 200 kr, som hämtas ut och betalas i kontorsbyggnaden Mantorp Park (till vänster om restaurangen). Ange i anmälan om du/ni behöver licens.
Lunch serveras vid banan till självkostnadspris. Ange antal i anmälan så kan vi lägga beställning. Betalning sker på plats.

Boende: För den som önskar finns trevligt boende i närbelägna Sjögestad Motell. Vi brukar vara ett antal som träffas där torsdag em/kväll för gemensam middag samt trevligt umgänge och uppladdning. Efter en god natts sömn och härlig frukost känns det rätt fint att endast ha 4 km till banan på Mantorp Park. Ange ”Corvette” vid bokning.
sjogestadmotell.se

Anmälan: Sista dag för anmälan till eventet är 2023-04-16.
Anmälan är bindande och betalas till bankgiro CCS Racing 137-4883. Ange i meddelanderutan Mantorp träningsdag 2023 + medlemsnummer. Icke medlemmar anger fullständigt namn.
Sista betalningsdag är 2023-04-17.

Frågor: Vid frågor kontakta Hans Färemo 070-779 20 28, hans.faremo@clubcorvette.se

Varmt välkomna till en härlig dag på Mantorp önskar CCS Racing

 

Anmäl dig här

 

racing_montage_2

 


Kategorier: Racing