Laddar Karta...

Datum/Tid
2019-06-14
00:00

Plats
Rottneros Park

Exportera till kalender
iCal


Beskrivning

Datum 2019-06-14                       Entré 100:-/pp

Besöket görs som egen utflykt. ( Resa 4 km )

Vid frågor ring  Jan Israelsson: 070-655 48 74

oversikt-over-parken

Rottneros Park är en park i Rottneros i Sunne kommun. Skulpturparken är en av norra Europas största och anlagd enligt visionen om att skulptur och omgivande miljö ska samverka med varandra. Parken ägs idag av Stiftelsen Greta och Svante Påhlsons minne och drivs av det kommunala bolaget Rottneros Park Trädgård AB. Parken är öppen för visning sommartid. Rottneros är också känt som “Ekeby” i Selma Lagerlöfs berättelse Gösta Berlings Saga. Denna blomster- och skulpturpark genomgår idag en utveckling där tradition möter förnyelse och där trädgårdsformgivning, -konst och -odling står i fokus. Parken vid Rottneros herrgård anlades 1932–59 av dåvarande ägaren av Rottneros herrgård Svante Påhlson med Edvard Jacobson och Sven Hermelin som trädgårdsarkitekter.

Ett återkommande event i Rottneros Park är “Rottneros Parkfest som hålls i mitten av juli. Parkfesten är mötesplatsen för alla trädgårdsälskare. Programmet fylls med föredrag, utställningar och artistuppträdanden. I parken finns även en stor lekpark, så det är inte bara vuxna som har roligt i Rottneros Park.

Rottneros Park innehåller ett hundratal skulpturer från 1900-talets första hälft av ett trettiotal, huvudsakligen svenska konstnärer, trädgårdsanläggningar och en lekpark. Störst är skulptursamlingen av Carl Eldh, med 17 verk. Gunnar Nilsson, Eric Grate, Per Hasselberg och Christian Eriksson är representerade av fyra-sju verk vardera.

Rottneros Park, 4 km söder om Sunne

rottneros_karta


Lämna ett svar