Club Corvette Swedens Distrikt Väst goes ”Skövde”
Text: Michael Niklasson och Britt-Marie Johannesson
Foto: Michael Niklasson och Lena & Owe Lindahl.

CCS största möte varje år är just Sommarmötet som hålls i juni. Det är idag ett gigantiskt meeting, 700 personer och 335 Corvetter, som pågår i tre dagar. Mediabevakningen är därför också stark av detta möte från både CCS hemsidan och i Corvette Magasinet, men även lokal och fackpress samt radio och TV brukar vara med.

Så vad som presenteras här är bara en ytterst mycket väldigt liten liten del, små axplock, av vad som hände denna helg, och med glasögon hemskt färgade från Distrikt Väst. Det är inte meningen att guida dig som inte var där, utan mer väcka minnen och visa tacksamhet mot er som var där. Det är kul att distriktet börjar synas.

För er som var med på Tjolöholm Classic Show, eller läst reportagen, vet att cluben snöt det ärofyllda priset för ”Finaste clubmonter”. Under fredagens passade Kaij på att överlämna prisbucklan till Kenneth Dahlgren för att den skall komma på plats i clublokalen. För er som inte varit där finns det nu ännu en anledning att åka dit.

Distrikt väst har nu skapat en tradition på sommarmötena, var så säkra. Innan den stora brakmiddagen på lördagen samlades i år igen distrikt Väst till en fördrink. Denna ide som Ingela & Peter kläckte och initierade på mötet i Sundsvall är lysande. I år kom ett fyrtiotal medlemmar som hörsammade distriktets inbjudan. Efter en del strulande med samlingsplats och sittplatser var alla på plats, drinkar och snacks framme så sorlet blev högt ganska snabbt. Det verkade som om alla uppskattade att ”bara samlas en stund och snacka”. Som slutkläm på samlingen bjöd Tommy Gustavsson upp till allsång av ”jubileumssången”. Sen gick alla ……… …… …..till bords.

Vid prisutdelningarna under middagen, lyckades en glad och stolt Thomas Ohlsson förtjänstfullt plocka till sig en stor utmärkelse. Hans gula C5 convertible vann folkets tycke så till den milda grad att han fick med sig ett andra pris i klassen 97-03 i bagaget. Grattis!

Efter middagen påbörjade en specialstyrka från distriktet en operation döpt till ”peppa Tommy”. Det fanns innan middagen långt gångna planer att genomföra ett scenframträdande som nu skulle sjösättas. Motståndet var hårt, men långt in på kvällen avgick som tur var specialstyrkan med segern. Därför fick vi alla uppleva när Tommy under ett bejublat uppträdande framförde sin ”jubileumssång” live. Detta gjordes från stora scen inför hela mötesförsamlingen. Till sin hjälp hade han dagens band Chris Birgerch som ackompanjerade. Starkt jobbat Tommy.


På fredagskvällen bjöds det på möjlighet att prova på Square Dance. För er som vet, eller kan känner igen dom, var att antal av distriktets medlemmar uppe på scenen och showade.


Britt-Marie och Ulf löser kanske inte världsproblem, ännu, utan verkar mer bara stortrivas i största allmänhet.

 


Här är en person ur hotellets mycket trevliga personal, alltid framme med ett glatt leende och nyfyllda glas. Denna kväll utsmyckad i sin diskreta hatt.


Ännu en som också hon lyste upp vår tillvaro, tack ”Märta”. Alla andra i personalen får nöja sig med ett stort tack.


Tommy Gustavsson rockar fett. Tillsammans med bandet framförs ”jubileumssången” för första gången utanför distriktet och helt utan skyddsnät.


Lördagens Corvette rally var något extra detta år, eller vad tycker ni om inramningen
 


Rallyt leds här, efter sju specialsträckor, av en Corvette från Väst som fått rejäl fart på bilen för att komma undan dom hotande molnen. I kön syns sedan Lena och Owe från ”prylshoppen” tätt följda av Kaij & Britt.

Kategorier: Reportage, Väst

Kommentera