Text: Erik Jerkersson
Foto: Erik Jerkersson

Denna specialonsdag var det företagsbesök hos Color Glo. Ett företag som har specialiserat sig på restaurering, reparation, färgning och rengöring av skinn, plast, tyg, läder, vinyl och andra inredningsmaterial. Främst för bilar men är öppna även för annat. Läs mer på www.colorglo.se.
Mahmoud Nissan som ansvar för verkstaden i Hisings Backa välkomnade oss med ett gediget fikabord med bla piroger och croissanter.  Många kom direkt från jobbet och lät sig väl smaka.

Vi fick se verksamheten på nära håll då Mahmoud Visade hur man fixar brännmärken efter cigaretter, lagar sprucken plast, färgar in skinn tex. Vi fick också se hur revor och hål i en vinylklädd dörrpanel ordnades till. Mycket imponerande.dsc09672

I verkstan fanns en äldre Porsche där så gott som hela inredningen är under renovering. Mycket jobb är det också för bilfirmor som måste ordnas till innan försäljning, berättar Mahmoud. Mao det är både nya och äldre bilar som dyker upp i hans verkstad. Mahmoud berättar också att han har en filial i Borås och växlar mellan de olika lokalerna. Bra att veta för Corvetteägarna i Sjuhäradsbyggden.

Color Glo har ett genomgående miljötänk och alla deras produkter är vattenbaserade och miljövänliga och de verkar göra underverk. En smutsig ratt tvättades skinande ren framför våra ögon tex. Tyvärr är det inte möjligt att köpa deras produkter.

 

dsc09678Flera av medlemmarna som var med hörde sig för angående egna projekt så vi får hoppas Mahmoud får lite riktiga bilar att jobba med dvs Corvetter.

Även om de flesta inredningsdetaljer går att köpa nya till våra Corvetter är många originalfreak och då är det skönt att veta att man kan reparera till nyskick.

 

 

 

 

Sture först i kön som vanligt

Sture först i kön som vanligt

img_0153-1024x682

Så här fint kan det bli

 

 

 

 

 

 

 

dsc09667

Mahmoud fixar till en ratt

Mahmoud fixar till en ratt

dsc09665

img_0082-1024x682

 

Kommentera