Distrikt Väst

Det är vi som försöker göra ert medlemskap i Club Corvette Sweden än mer givande för dig som bor i de västra regionerna av vårt avlånga land. Mer bestämt för er som bor i Göteborg, Dalsland, Bohuslän, Älvsborg och Halland.

SOMMARHALVÅRET


Vårmönstring i maj månad
Sommaraktivitet i juli månad
Höstcruising i augusti/september månad
I distriktet arrangeras två eller tre större årliga utflykter, Cruisings, där vi åker i caravan till några lokala spännande pärlor. Absolut störst är Vårmönstringen, ett tvådagars arrangemang med övernattning och aktiviteter båda dagarna. För mer information om kommande utflykter titta under kalendern, eller se vad vi gjorde på senaste utflykterna genom att titta under Reportage eller klicka här.
”Oldies but Goldies” – Maj
År 2008 var det premiär för aktiviteter inriktade på alla våra läckra äldre Corvetter. Vi har på detta sätt hittat ett forum där ägare till och Corvetter mellan 1953-1985 kan träffas. ”Oldies” skapades och har blivit mycket populär med åren. Arbetsnamnet på första träffen var ”Oldies but goldies”, med gyllene godsaker. Det namnet har hållt i sig och är årligen återkommande.
SommarOnsdagträffar
Förutom dessa tre stora utflykter samlas vi i Göteborgsområdet varannan onsdag, udda veckor, under sommarhalvåret, maj-augusti, för enklare utflykter till ett kul fik eller för att grilla något lätt. Vi samlas klockan 18:00 för att kort därefter åka iväg en sväng. Samlingsplats Parkeringen bakom Systembolaget Munkebäckstorg. Normalt brukar vi samlas med 10-15 bilar. Vill du få en bild av vad vi gör en onsdagskväll, titta underReportage eller klicka här. Det arrangeras även lokala veckoträffar med aktiviteter i bla Halmstads- och Varbergs-området.
”Kul på hjul”, tex Vårgårda flygfält eller Kinnekulle Ring
och andra enklare otvungna körningar
Sedan 2006 har arrangerats en dag med mycket ”Kul på hjul” med olika aktiviteter för att bättre lära känna din Corvette på varierande banor så som Kinnekulle Ring, Vårgårda Flygfält eller vad det nu klan bli. Vi har också samarbete med Sportvagnsklubben Göteborg för att skapa fler tillfällen för att på enkla, lekfulla och otvungna sätt kunna testa sig själv och sin bil.
GoCart VM
I samband med en av SommarOnsdagsträffarna arrangeras en lokal GoCart tävling varje år i Juni/Juli. Hittills har vi kört denna på Team 13’s anläggning i Torslanda med 20-30 deltagare.

VINTERHALVÅRET

Onsdagsträffar – SpecialOnsdagar
Bowlingtävling – ”Rännan Cup” i Januari
Filmvisning av clubens senaste filmer i Mars