Text: Michael Niklasson och Britt-Marie Johannesson
Foto: Kicki Mellryd och Mikael Kristoffersson

TRADITIONERNAS RACE
Femte årliga GoCart VM i Väst


Hela tjugo nästintill nya Cartar väntade otåligt i solskenet på oss denna onsdag kväll.
  • För femte året i rad anordnades den mest prestige fyllda tävlingen –  ”GoCart VM” av distrikt väst.
  • För femte året i rad avgjordes tävlingen hos TEAM 13, Torslanda i Göteborg.
  • För femte året i rad var det strålande väder under mästerskapet.
  • För femte året i rad hade vi ofantligt kul på såväl banan som läktare.
  • För femte året i rad korades återigen en ny VM-mästare.


Våra GoCart evenemang passar alla medlemmar, såväl herrar och damer som äldre, yngre och yngst. Som ni kan se av publikbilderna behöver, man inte nödvändigtvis tävla för att ha trevligt heller.

För att fortsätta denna traditionsrika tävling samlades alla de 20 tävlande denna onsdag till en underbar tillställning. Med i följet fanns ytterligare minst lika många åskådare och supporters.
Förberedelserna i form av påfyllning av kolhydrat- och vätskeförråden samt utbytande av erfarenheter var snart i full gång både på Café Kul på hjul och på parkeringen. Vissa med djupkoncentration medan vissa andra har en mer avslappnad hållning inför allvaret. Ett var i alla fall säkert, snart skulle det bli åka av och hornen skulle börja växa.

Kanske inte alla förberedde sig lika noggrant som gänget på bilderna, men ett var gemensamt för alla ändå. Vi har kommit för att ha kul.

Såsom det utlovades förra året hade TEAM 13’s GoCart uthyrning förbättrat sin fina anläggning med en ny mottagning, omklädningsrum och riktigt segerpodie inomhus.
När alla utrustats med hjälmar, hjälmskydd, overaller och en begynnande nervositet var det dags för förarsammanträdet.
Här fick vi en snabb genomgång av det elementära men nog så viktiga som att tex. inte köra i gräset eller att inte försöka oss på att köra över de andra cartarna utan istället runt dem. Instruktioner som låter enkla i teorin men som är ack så svåra att följa i praktiken.


Innan starten hölls en enklare genomgång av tävlingsreglerna och goda råd, typ
”Det är där banan ligger !”.
Efter att startern väl släppt iväg fältet var banan full av surrande och snurrande cartar som alla försökte komma först i mål med varierande resultat. 
När förarsammanträdet var klart skulle var och en hitta sin Cart. Stolar skulle justeras och kanske utrustas med extra kuddar. Allt för en optimal förarställning inför påfrestningarna av G-krafterna.
Något som vi alla inte räknat med var den effekt helgens tävlande hade på banan, för jösses vad halt det var om man kom utanför det optimala spårvalet. Något som många snurrande kunde konstatera ifrån gräsmattorna. Men allt eftersom varven gick och såväl däcken som förare blev varma minskade den agrara delen av denna asfaltssport. Ett uppvärmningsheat föregick ett heat med tidtagning. Denna tidtagning låg sedan till grund för uppställningen på gridden i finalen

Fem år i rad har vi sett en ny person gå som segrare ur Le Grand Finale. Så snart startern släppt iväg fältet stod det klart att fighten stod mellan tre tävlande. Ett resultat som många trodde vara självskrivet fick skrivas om flera gånger, inte minst under de sista varvet  Så det var inte förrän mållinjen passerats som en segrare kunde koras.


Som sagt, det var inte bara ute på banan som folket trivdes och hade det kul, utan även uppe på läktaren var stämningen riktigt hög. 

Först över mållinjen kom:
Tvåa över linjen var:
Trea över linjen kom:

Rickard Gustavsson
Johanna Ohlsson
Jerker Madås
(Bästa varvtid 56.77)
(Bästa varvtid 57.20)
(Bästa varvtid 57.00)


Efter målgång fick Rickard motta medaljen, priserna och segerkram av kranskullan.

Vi gratulerar Rickard till en välförtjänt vinst efter flera tidigare försök!
Så för er som ännu inte kommit högst upp – Håll ut och kom igen nästa år!
För hittills har vi alltid haft nya vinnare vart år.

Om någon av er undrar så har vi inga restriktioner som gäller tidigare mästare, så kan vi lugna er. Alla är välkomna att delta varje år och på lika villkor. I år till exempel fanns alla gamla mästare, Michael, Sten, Thomas och Johanna, i racet.

Från clubarrangörernas sida vill vi rikta ett stort tack till:
Alla ni glada som kom och tävlade eller var publik, vädergudarna och TEAM 13’s personal.


PS. Till dig som känner dig träffad, när skall huvudbonaden avspisas? Vi väntar! DS.


GoCart VM 2005
Mästaren Rickard flankerad av 2:an Johanna och 3:an Jerker

 

Distrikt Väst ”Gocart Hall of Fame”
2005
2004
2003
2002
2001
Rickard Gustavsson
Johanna Ohlsson
Thomas Ohlsson
Sten Ridderland
Michael Niklasson


Klara och klädda för att  få information inför start. I år iklädda ett schick blått hjälmskydd som ibland matchade de utvalda overallerna.


Inför heatet coachades vår yngste förare av en mästarinna, eller……


Race på hög nivå, finalheatet i full gång. Bästa rafflet som ni ser.

Detta är 2005’s prispall, hur ser nästa års ut? Kommer vi att få ytterligare en mästare, eller kommer traditionen att brytas?
Kategorier: Reportage, Väst

Kommentera