Så var det invigt:

Text: Michael Niklasson och Britt-Marie Johannesson
Foto: Thomas Ohlsson

En onsdagssamling som trots den stundade midsommarhelgen samlade ett stort antal Corvetter och Corvette intresserade. Extra glädjande att i församlingen upptäckta ett antal helt nya medlemmar igen, hoppas att ni kände er välkomna. Var kommer alla nya trevliga medlemmar ifrån? Den obligatoriska ”akademiska kvarten”, på cirka 30 minuter, gav folk möjlighet att bekanta sig med varandra och lägga sista finputsen för kvällens utflykt.


Några av Corvetterna samlade på vår nya mötesplats, ”drömmarnas kaj”, innan avfärd till kvällens mål

 

Efter denna ”kvart” drog Corvette-karavanen ut på Göteborgs gatunät på färden mot dagens fikaställe. Karavanen gick över stora delar av Hisingens mindre kända vägar ledda av ”tourleadern” för dagen, Marcus Fritzell. Målet för resan var Kungälv, där Corvetterna parkerades i en grann rad på gräsmattan framför fästningen. Slutmålet dit vi fortsatte till fots var Cafe´t S:t Sigurds. Historiens vingslag kunde kännas, på olika sätt, där vi satt på cafe’ts uteplatser och hade den gamla fästningen med Corvette parkering i bakgrunden och Nordre Älv med ”U-137” i förgrunden.


Visst är det pampig syn med en lång rad Corvetter framför en så mäktig byggnad som en medeltida fästning.

En riktigt lyckad premiär är nog en mycket bra sammanfattning på denna kväll. En premiär som lovar mycket gott inför framtiden. Nu gäller det bara att få onsdagarna att räcka till.

Sist men inte minst, det var inte bara premiär och invigning av en ny samlingsplats. Det var även premiär och invigning av vår nya ”onsdagsgeneral”, Tommy Gustavsson. Hans sätt att genomföra denna invigning lovar gott.

Kategorier: Reportage, Väst

Kommentera