Så här såg det ut i Blekinge Läns tidning den 31 juli.

 

annons-i-blt-2018

500 muskelstinna amerikanare väntas till Brunnsparken i helgen.

Och nej, det handlar inte om någon kroppsbyggartävling – utan bilträffen Pony & Muscle Car Meet som bjuder in till femårsjubileum.

– Vi har vuxit med ungefär 100 bilar varje år. Vår enda begränsning är Brunnsparkens storlek. 1500 bilar ska vi säkert kunna få plats någon gång, skojar Johnny Åberg som är en av arrangörerna.

Den här gången räcker det med att använda Fredsplanen och Silverplan. Egentligen är alla ”entusiastbilar” välkomna, något som sticker ut mot många andra bilträffar som ofta är nischade. Ett par tusen personer väntas gästa arrangemanget.

– Första året var det mycket lokala bilägare som kom. Men nu har det spridit sig till hela Sverige och vi har faktiskt också haft gäster från Norge, Danmark, Tyskland och en utflyttad svensk som bodde i Portugal, säger Åberg.

En av bilägarna som ställer ut i helgen är Björn Ekdahl från Skogsby på Öland. Hans röda racinginspirerade Ford Mustang från 1966 var bara ”en hög delar” när han köpte den i Skåne 2006.

– Fram till 2009 byggde jag upp bilen. Då kunde jag registreringsbesiktiga den och sedan dess har jag lagt stora delar av min fritid på att fixa till den. Det är nästan ingenting på den som är orört original. Den har mycket attityd, väger bara 1200 kilo men är är ganska obekväm att köra. Varenda sten känns.

Är tjusningen att meka med bilen eller att ställa ut?

– Det är nog femtio-femtio.

Efter lördagens utställningar är det dags för klassikerrally på söndagen då man ger sig ut på Blekinges vägar för en ”tipspromenad” i bilformat.

– Jag testkörde rutterna i fem timmar i går. Jag är otroligt trött, skrattar Jonas Ek som representerar Blekinge Classic Car Club.

Kategorier: Okategoriserade

Kommentera