Entusiastfordonsutställning Solliden 2019

På söndag morgon den 4 Aug samlades 30 skinande Corvetter på parkeringsplatsen framför Vida Museum på Öland för att göra en gemensam entré till Entusiastfordonsutställning Solliden. Vädret var mulet men regnfritt vilket var huvudsaken med tanke på den tid många av oss lagt ner på att få våra bilar att blänka. Vi ville naturligtvis visa upp dom från deras absolut bästa sida och med tanke på resultatet så gjorde vi nog ingen besviken.

För oss var det första gången vi besökte denna av Kungen initierade fordonsutställning. Om jag skall använda mig av ord för att exemplifiera våra intryck så blir det ord som historia, miljö, traditioner, entusiasm, mångfald, ljud och samhörighet.

Väl på plats erbjöds vi en kortversion av guidning i parken avslutad med ett besök i deras egen butik med lokala produkter och souvenirer. Den innehöll även information och bilder om Sollidens historia. Fördelen med detta var att vi fick tillgång till butiken innan den öppnades för allmänheten vilket var tur. Den är inte så stor så även vi blev tvungna att dela upp oss i två grupper för att enklare få plats. Jag tror att dom flesta av oss nappade på detta och det var mycket intressant historia om hur den något sjukliga Drottning Viktoria envist skapade denna park med innevarande byggnader, trots protester, helt enligt sitt eget tycke och smak.

Miljön på denna plats är oerhört vacker, välskött och varierande. En mycket trevlig miljö att arrangera en fordondonsutställning och variationen var stor. Allt från hyperbilar som Koenigseggs Jesko med 1625 hk och som väger in på blott 1420 kg till stora tändkulemotorer som användes för vedklyvning och stenkross.

Kungen och Drottningen var själva på plats och entusiasmen hos Hans majestät gick inte att ta miste på där han gick runt bland alla fantastiskt fina bilar och ställde frågor. Roligt var att han gärna ville höra hur olika intressanta bilar och maskiner lät vilket gjorde att parken fylldes av stort antal olika motorljud. Allt detta organiserat och kommenterat i ljudanläggning av supertrevliga och entusiastiska konferenciern Ulf Olsson.

När resultaten av publikrösterna om finaste fordon på träffen var avklarad och priserna utdelade genomfördes en enklare cruising från området på vägar som i vanliga fall inte är öppna för allmänheten. Tyvärr kunde inte jag och Cina delta men av dom som deltagit i detta tidigare år så förstod jag att vi missat något. Vi får hoppas att vi kan vara med på det nästa år istället.

En mycket trevlig träff med stor variation av bilar och andra fordon i en fantastiskt fin miljö i trevligt sällskap ger absolut mersmak! Kan vi så tar vi gärna på oss att planera vårt deltagande 2020 också.

Ett stort tack till alla som kom trots att väderleksrapporterna hotade med stora regnmängder och ett speciellt stort tack till dig Thomas Thernström som vågade chansa på vädret och fick med sig tre mycket fina Corvetter.

Med vänlig hälsning Cina och Tony Holmqvist

img_1373 img_1372 img_1362 img_1354img_1337-1 img_1333 img_1327 img_1326 img_1325

Kommentera