Vädret bjöd på lite vinterkänsla I Skåne när det var dags för distrikt Syd att träffas på Hotell Erikslund.

Inte riktigt lika många som förra årets Vintermiddag men ändå nästan 30-talet som kom för att träffa gamla och nya vänner, umgås och äta och längta till att Corvettesäsongen ska komma igång.

Kvällen inleddes med en välkomstskål och efter att alla fått tid att hälsa så var det dags för lite aktiviteter.

Lottade i 5 grupper fick lagen som hade döpts efter storstäderna Paris, New York, Rio de Janerio, Kuala Lumpur och Sidney en samarbetsövning.

De skulle där de bara fick använda ”fel” hand tillsammans sätta ihop 5 skruvar med mutter och bricka. Därefter skulle de lägga dessa samt ytterligare 5 saker som laget hade på sig i ett paket, slå in paketet med papper, tejp och snöre. Paketet skulle väga 1 kg.

Hela momentet klockades och när lagen ansåg sig klara vägdes alla paket och det blev tidstillägg utifrån vikten oavsett om det var för lite eller för mycket. (Det var ingen som hade för lite vikt)

Därefter fick alla fylla på med energi vid middagsbordet och efter att huvudrätten var klar så var det dags för moment 2 i lagtävlingen.

Städerna samlades igen och lagen fick lägga ett lite knivigt puzzel som inte var så enkelt som det kunde tyckas. Tidtagning även vid detta moment och det blev lite variation hur mycket tid de behövde.

Slutsegrare räknades sen ut och det visade sig att Paris stod som vinnande lag. De belönades med lite extra bubbel som de kunde skåla med för att fira segern.

221

Resten av kvällen fortsatte i trevligt gemyt och det diskuterades säkert en och annan bil under kvällen. Flera av oss sov över och kunde avsluta träffen med en god frukost innan hemfärd.

Nu längtar vi ihjäl oss efter våren och att ses igen med Corvetterna.

DBH – Christina, Helena, Robert, Morgan.

Kommentera