Racing/Bankörning på Ljungbyhed – ett lyckat evenemang.

dsc_0094 dsc_0090dsc_0054

Det blev en fantastisk dag på Ljungbyhed och MOM EVENTS bana. Lördagen bjöd på toppen väder med sol och lite lindrande skugga när vackra molntussar gled över himlen. Regnet var det ingen som behövda oroa sig för. Banan var ny opad och låg inbjudande för alla körglada Corvetteförare. I år hade Corvetteklubben bjudit in Camaroklubben för att öka deltagarantalet. Roligt var att ett par bilar kom för att köra men flera Camaroägare kom och tittade och blev nog lite sugna. Ännu roligare var att många Corvetter kom och både deltog i körningen och/eller tittade på.

De flesta var morgon pigga och var på plats innan utsatt tid och med lite kaffe och morgonfralla lyssnade man på MOM EVENTS ägare Micke Ohlsson som hade en bra och viktigt teorigenomgång om bankörning med både regler och tips.

dsc_0068dsc_0048

Banåkning i grupper utifrån erfarenhet under hela fm, 15 min låter inte så länge men det var tillräckligt med tanke på värma av både bilar och förare. Lunch enligt traditionen med grillad korv och tillbehör då alla kunde diskutera körning och bilar.

Efter lunch var det 1 timmes fri bankörning vilket utnyttjades väl.

dsc_0031dsc_0027

Dagen avslutades med 201 m där alla som ville delta fick köra ett antal uppvärmningsheat. Flera såg till att få bästa fäste genom att bränna däck vilket alltid uppskattas av åskådarna. För att avgöra 201m mästarna så delades bilarna in i under och över 500 HK. Den ”större” klassen blev det inte så många deltagare men bra körningar avgjorde resultatet. Sen körde den ”mindre” klassen och lottning avgjorde vilka som möttes i första omgången. Ett lopp blev så jämt att det fick köras om för att fastställa vem som skulle gå vidare. Till sists kunde det koras pristagare även i denna grupp. Vinsterna var sponsrade av ANTENNEXPERTEN.

20180630_153430

Resultat:     Corvette <500 HK

1:a Robert Lindgren

                      2:a Rolle Svensson

                      3:a Gunnar Henriksson

20180630_153421

 

Corvette >500 HK

1:a Lennart Larsson

                      2:a Thomas Kindberg

                      3:a Lars Jönsson

Extra roligt var att det kom lite långaväga gäster för att köra och umgås samt att det även var lite yngre generationer som provade på att båda köra och åka. Det var totalt 36 aktiva med bankörning/åkning och många som bara kom för att titta på kände sig nog inspirerade att ta chansen kanske nästa år. Vilket vi hoppas att vi då är ännu fler som tillsammans kan ha så här roligt.

dsc_0039dsc_0012

Inget arrangeman kan genomföras utan hjälp och vi i racinggruppen vill tacka Peter och Susanne Blom, Ole Steen Larsen, Leif Stålbrand, Helene Dahlgren, Kenneth Dahlgren, Tomas Henrysson och Torbjörn Löfgren  för all hjälp stort som smått.

Robban & Tina

Morgan & Helena

Kommentera