Lergöksrallyt 2016DSC_0018 kopia

Dryga 10-talet Corvetter mötte upp på åBrännborns parkering strax efter kl 8 på lördagmorgonen. Solen sken och gav löfte om en fin dag. Vi kunde se hur det redan körde bilar i strid ström som alla tydligt skulle till Valhalla Park och Lergöksrallyt.

Nytt för i år var att det inte krävdes någon föranmälan till Rallyt och att även nya sportabilar fick delta. Detta gjorde att det fanns många nya funktionärer och de visste inte alla riktigt hur det skulle gå till. Vi fick köra runt lite inne på området innan vi fick vår Corvetteparkering anvisad. Vi fick en lugn och rofull gräsmatta i ena änden av området.

Det blev nästan 30-talet Corvetter som kom och visade upp sig på ”vår” gräsmatta och det kom även någon ny som ännu inte hunnit bli medlem. Ägaren fick givetvis information om fördelarna med att gå med i vårt glada gäng.

Det blev bara 2 Corvetter från klubben som deltog i rallyt. Morgan och Helena Wiberg samt Reine Lundgren och Kristina Bengtsson. De två sist nämnda gav extra glans åt Corvetteklubben eftersom de hade alla rätt på Tipsrundan som rallydeltagarna gör. Detta innebar FÖRSTA pris med blommor och övernattning vid Motala Bilmuseum. Stort grattis från Corvetteklubben till dem.

Valhalla Park och Lekgöksrallyt bjöd förutom på massor av fina bilar (rekord för rallydeltagande 750 bilar!!) på mat och musik. Den som ville vara riktigt nostalgisk kunde lyssna på Lill-Babs och Lasse Berghagen. Lokala bandet Brandsta City Släckers avslutade den musikaliska showen. Vi som var där hade en trevlig dag med sol och mycket bilar.

På gensyn nästa år.

Morgan & Helena

DSC_0008 kopiaDSC_0011 kopia

DSC_0015 kopiaDSC_0020 kopia

DSC_0025 kopiaDSC_3627

Kategorier: Oldies, Reportage, Syd

Kommentera