Bankörning i Ljungbyhed 17 aug

Distrikt Syd har i flera år ordnat en bankörning/racing dag på Ljungbyhed och detta år var inget undantag.

Roligt var att nästan 30 -tal förare hade anmält sig och kom till MOM Events bana trots prognosen med regn.

Efter frukost med kaffe och frallor fick vi en mycket givande genomgång om bankörningens grunder även lite fördjupningskunskaper av Linus Olsson. Därefter blev det spårvalsträning för alla innan det blev dags för att testa hur mycket man vågade stå på.

Tyvärr bjöd förmiddagen på lite lätt duggregn merparten av tiden så det blev stundtals regnbana vilket innebar att vissa förare fick känna på hur lätt det är att få litet extra kast, men inga allvarliga incidenter. I planeringen var det bestämt att alla bilar skulle ha transpondrar så vi kunde få varvtider men av oklara skäl blev detta inte av. Därmed gick det inte att utse någon ”segrare” på bankörningen.

dsc_0077-large dsc_0050-large

Mitt på dagen blev det lunchpaus och i år hade den traditionella korvgrillningen som tur var bytts ut mot potatissallad och rostbiff. Eftersom vi pausade i MOMs Events nya lokaler störde inte regnet oss.

dsc_0042-large

Efter lunchen blev det några pass för bankörarna och dagen avslutades med 201 m. Några uppvärmningsheat senare där vissa tidigt visade att de ville vara med och kämpa om segern blev det en stege.

Lennart Larsson var vår eminente starter och hade fixat ihop startljus vilket gav lite extra känsla till stegen. Det blev en spännande och flera jämna heat. Roligt var att Tinos C3 verkligen var pigg och tog sig till kvarten. Kampen om bronsplatsen stod mellan Lars Riggelsen och Gunnar Henriksson där en försmädlig ”tjuvstart” förhindrade ett spännande lopp. Därmed var det Lars Riggelsen som knep 3:e priset.

Finalen stod mellan Skåne och Stockholm då en av våra långväga gäster Leif Pilefors ställdes mot det skånska hoppet Kenneth Böttern. Loppet blev en jämn kamp där Böttern lyckades pressa sig förbi och susade över mållinjen först.

Därmed var det bara prisutdelningen kvar och 3 glada pristagare kunde stoltsera med sina pokaler.

1:a                 Kenneth Böttern

2:a                 Leif Pilefors

3:a                 Lars Riggelsen

dsc_0097-large

Vi uppskattar att flera deltagare kom som normalt huserar i andra distrikt. Är så roligt att visa hur bra Ljungbyhedsbanan är framför allt med tanke på säkerhet och vi hoppas att detta sprider sig så att ännu fler kommer. Vi hade även trevligt besök av Camaroklubben som deltog med 2 förare.

Så Racing Syd tackar för detta året och önskar alla välkomna tillbaks nästa år.

Lindgren/Wiberg

Kommentera