Jaha då var det dags att kora TA mästaren 2015 :

ta_2015

TA Tävlingarna har varit spännande tillställningar. På Kinnekulle visade Parsa vart skåpet skall stå, och på sista kvalificeringsvarven snuvade Micke Ubbe på 3:a platsen. Undertecknad fick kopplingsras på vägen till Kinnekulle. Magnus brottades med understyrning. Göran pratade som vanligt om att hålla fullt till 100m skylten. Thomas hängde på med automaten bara för att det är så j-a kul 😀

Efter deltävling 2 i TANU och Festivalen på Mantorp körde vi CCS KM. Magnus och Göran passade då på att träna hela KM helgen på Gelleråsen(fubbade alltså). Thomas hade inte tid med KM. Summa så hade vi alla fått lite mer träning i racetempo inför CCS TA deltävling 2, på Gelleråsen i Karlskoga.

Efter att Ubbe och undertecknad(och Micke) tidigare harvat runt på 1:18 runt Gelleråsen så insåg vi att det nog inte skulle räcka så långt. Vi frågade Mange hur fort vi skulle köra då och hans svar blev ”1:13 tider”. Man kan säga att det lät tufft… Ännu tuffare att några av TANU deltagarna hade tillbringat en hel dag under veckan för att träna. Kändes sådär….

Iaf, på WARMUP gjorde alla sitt bästa, fattades dock ett par sekunder för samtliga. Q1 och allvaret startade. Ubbe hamnade som vanligt bakom bilar som inte släppte förbi honom. Typ omöjligt i TimeAttack men Ubbe lyckas alltid :mrgreen: Lite oväntat var UBBE snabbast med 1:13.822 ! Nu jää… tänkte vi andra ! Gelleråsen är knixig o tight, verkar vara Ubbes grej 😀

Dags för sista chansen, Q2. Nu gällde det. Undertecknad letade spår, som alla andra, och fick till ett bra varv och 7:e bästa tid i Pro Street(8 bästa till final). Ubbe hade bilar i vägen och fick se Amigo #1 titeln gå upp i rök men tog plats 8 till finalen… Mange som äntligen fattat att vi stockholmare inte bara var tomma löften fick trots slit se sig slagen. Vad Parsa kunde utfört för stordåd fick vi aldrig uppleva, däremot fick han uppleva hur det känns när man kommer med full fart mot Ejes kurva och en bromsledning plötsligt läcker som ett såll. Noll bromsar och tur i oturen höll han inte 165km/h utan hade bromsat in det mesta redan. Utredning följer. Göran kämpade på i Club Challenge tillsammans med Thomas som försökte hitta bra spår runt denna tekniska bana, som vi andra. Göran passade på att påminna oss om 100m skylten :mrgreen:

Undertecknad avstod från final av okända skäl(hade på något kryptiskt sätt redan gjort vad jag kunde denna dag!?!?) men Ubbe laddade om. Och denna gång fick han köra med de stora pojkarna = inga bilar i vägen… Resulterade i TA deltävlingens snabbaste tid och massor av poäng, liksom återerövning av Norra Europas viktigaste titel: ”Amigo #1”.

Vinnare av CCS TA Cup 2015 blev alltså Andreas Parsbro, tätt följd av Ubbe och Mange. Nu tänker vi till hur vi skall kunna dubblera CCS startfältet till 2016 – Bara att ni alla nu inser att Corvetter är till för att gasa med – och hänga på oss TA gubbar!

/Bengt Lindblad

  1. Thomas Kindberg skriver:

    Härligt reportage Bengt, nästa år smäller det, slicks, dubbelturbo, manuell eller vad behöver man för att komma upp i er klass? 🙂

Kommentera