Text: Lina Bingefors
Bild: MickeLina

För många år sedan, då våra kontaktpersoner i Öst hette Björn och Susanne och jag och Micke var relativt nya på det här med att åka på Corvetteträffar, så besökt vi vildsvinsaftnar på Stegeborg. Jag minns första gången vi åkte: Stegeborg var oerhört exotiskt, vildsvinet hade grillats på plats vid restaurangen hela dagen och maten var vidunderligt god. Vi har pratat om de där aftnarna genom åren, Micke och jag, och i år tog Micke tag i att se till att vi kom dit igen.

Den 26 juli var det dags. Mitt i semestertider var vi ”bara” 11 bilar (eller 22 personer) från både Öst och Mälardalen som mötte upp på Stegeborg. Tyvärr var det mindre uppslutning från Mälardalen än vi hade hoppats, men de som kom från Stockholm verkade trivas! Det var en fin kväll, varm och med en mojnande vind. Klockan 20 satte vi oss till bords på deras uteservering, precis vid bryggan och vattnet.

Hamnkrogen i Stegeborg genomför sina vildsvinsaftnar ett antal onsdagar i juli och de serverade en härlig buffé där man kunde förse sig med det man tyckte passade. Utöver vildsvin med flera olika tillbehör fanns det också pulled pork för de som inte kände sig så vilda samt varmrökt lax. De flesta av oss åt nog alldeles för mycket, eftersom det var så gott.

När vi kommit till efterrätten hade det blivit helt vindstilla och solen började gå ned. I takt med att vågorna blev färre blev myggen fler och till slut blev det för mycket för att det skulle vara riktigt njutningsfullt att sitta kvar. Samtidigt var det dags att åka för de som skulle hinna med färjorna över Vikbolandet så vi började bryta upp. Mätta och belåtna tog vi sedan lite olika vägar hem, beroende på vart vi skulle.

Micke och jag hade en härlig nedcabbad färd hem genom den ljumma sommarnatten. Strax efter 1 var vi hemma i Bromma igen.

Tack till Micke och alla er andra för en härlig kväll!

När hemfärden började visade sig Stegeborg från sin vackraste och mest magiska sida.

När hemfärden började visade sig Stegeborg från sin vackraste och mest magiska sida.

Kategorier: Öst, Reportage

Kommentera