Vårmönstring med snö och sol – och fina bilar!

Text: Lina Bingefors Bilder: Lina samt Roger Forsmark

Denna vår när det kändes som sommaren kom redan i april, där påsken avnjöts i strålande solsken och 20 graders värme, så måste ju vårmönstringen bli något alldeles extra. Dessutom skulle vi än en gång få besöka Ted Lindsten och se hans fina samling av bilar, så förväntningarna var höga! Men så veckan före vårmönstringen hände något med vädret – det började regna, tempeaturen föll till strax över nollan och det hotades med snö den 4 maj. Men det sista som överger en är hoppet, jag tänkte in i det sista att det skulle lösa sig.

Men när vi vaknade på lördagsmorgonen var Bromma alldeles vitt! Och eftersom vi inte har vinterdäck på Corvetten fick det sorgligt nog bli bruksbil mot Linköping i stället…

Men i Östergötland är det ju alltid vackert väder – eller? Det var visserligen en rätt kall vind som blåste och temperaturen hade precis orkat upp på tvåsiffrigt men solen sken från en vackert blå himmel. Och i lä intill väggen var det nästan skönt.

Vi var ungefär 70 personer som samlats för att prata, äta och titta på bilar. Vi började med att titta på våra egna. Dagen till ära hade flera gammelbilar kommit fram, vilket är extra uppskattat eftersom vi ser dem så sällan på våra träffar. Men en del nya bilar var ju också på plats – det var flera medlemmar som kom i andra Corvetter än vi är vana att se dem. Hoppas ni kommer trivas med era nya bilar!

Efter det inledande minglet så släppte så Ted in oss i sitt garage. Och vilket garage, sen! Han har flera riktigt fina Corvetter och det är ändå bara en del av alla bilarna som står där. Och dagen till ära avtäckte Ted också sitt senaste tillskott: en riktigt fint renoverad Corvette årsmodell 1958. Men C2:orna och C3:orna gick inte heller av för hackor 😉 Och när vi gått och beundrat både Corvetterna och Mopar-bilarna som stod där öppnade Ted en dörr till och då kom vi in i verkstaden. Den var större än vårt hus och innehöll just nu bl a en Corvette under renovering, sönderplockad till en byggsats.

I den sista delen fick vi så se hans Vipers, stora jänkare och en Cord. Den såg ut som om den var enögd med den stora ensamma strålkastaren i mitten av fronten, men jag måste säga att den ändå hade en look som tilltalade mig. Våga vara annorlunda, liksom.

Nu hade smörgåstårtorna dukats fram i den trevliga lokalen som idag används som sällskapslokal men förr var en butik. Två olika sorters tårta fanns att välja på och alla verkade låta sig väl smaka. Det fanns mycket dessutom, så alla verkade bli mätta och sorlet steg vid långbordet. Efteråt bjöds det på kaffe med kaka och lite godis för den som ville.

Så småningom började deltagarna droppa av. Tack till alla er som kom och förgyllde dagen. Tack till Anders Göran och Erica som ordnat det mesta. Och tusen tack till Ted som öppnade upp sitt fantastiska garage för oss!

Kategorier: Öst, Reportage

Kommentera