Text och bild: MickeLina

 

Minns ni förra året när man bara kunde ordna en Corvetteträff, försöka hitta på något så att så många som möjligt ville komma och vi tog det för självklart att vi skulle ses? Vad aningslösa vi var! Under våren när Corona tagit strupgrepp på hela landet så har vi funderat fram och tillbaka på hur vi skulle göra med årets träffar. Det vore ju hemskt om någon blev smittad på en träff! Men det vore ju också illa om vi inte alls skulle ses…

Så, som ett av få distrikt i landet, planerar vi för att genomföra våra träffar. Naturligtvis med alla FHM:s rekommendationer i åtanke, varje möte riskbedömt och med ett personligt ansvar hos alla för att ta ansvar för sin och klubbkompisarnas hälsa.

Och först ut är ju alltid vårmönstringen! I år med en begränsad skara deltagare – och en något lägre medelålder än vanligt… Med solen i ansiktet styrde vi söderut mellan de mörka molnen runt omkring, med sikte på Löfstad Slott utanför Norrköping. Vi fick sällskap på vägen av två andra Corvetter vilket alltid är en bra start på dagen! Och jag blev så GLAD när vi svängde in på gårdsplanen framför slottet och såg alla som stod där! Konstigt bara att inte kunna kramas…

Totalt blev vi 10 bilar och 18 deltagare som stod på behörigt avstånd från varandra och pratade. Det var växlande molnighet men lä så det var helt ok. Och när solen tittade fram var det t o m skönt! Många erfarenheter om hur det varit denna konstiga Coronavår utbyttes – men så klart också många Corvetteberättelser! Vi hade några nya medlemmar med oss idag och hoppas att ni kände er välkomna.

På Löfstad finns det en handelsträdgård som fick besök av flera av de närvarande medlemmarna. Jag såg också flera komma därifrån med kassar – så de gjorde lite business på oss.

Vid 11.30 var det lunch, som intogs på Löfstad Wärdshus. En von Fersen väntade på oss (dvs färsbiffar) följt av kaffe/te och deras egenbakade och rent himmelska kolakakor. Vi hade fått gott om plats i restaurangen och kunde placera oss mycket glest när vi skulle äta. Men det var ju bara vi där, så vi kunde prata med varandra ändå mellan borden. Vi fick ett mycket gott bemötande från personalen som var mycket glada för att vi kom. De hälsar att ni andra också är välkomna även utan träff!

När lunchen var över så hade vi lite svårt att skiljas åt. Slottsboden hade öppnat, och även där shoppades det en del. Nu var det också många andra ”civila” besökare som kom och beundrade våra bilar och ett par motorhuvar som åkte upp. Så riktig träffkänsla ändå! Men så småningom började dock folk droppa av. Och vi hade ju många mil på landsväg hem – så det var ju faktiskt inte någon uppoffring att börja åka! Solen sken och nu är jag hemma: röd i ansikten men glad för att en ny säsong har börjat!

Tack Göran och Erika för en härlig dag!

Kommentera