Text: Kjerstin och Stefan Gustafsson
Bild: Stefan Gustafsson, Lina Bingefors

Nu är äntligen våren här och alla har fått fram sina älskade bilar!

Lördagen den 5 maj samlades vi på slottet i Sparreholm för att fira in våren på årets Vårmönstring. Dagens arrangörer var Anki och Lars Tersmeden som hade haft tur med sin beställning av vackert väder. Solen sken från en klarblå himmel och lyste så vackert på alla blankpolerade bilar. Vi var hela 31 bilar som hade samlats. Efter lite mingel och däcksparkande så delades vi upp i två grupper för att turas om att äta och se på bilmuseet.

Vi fick en fin och informativ guidning om alla bilarna, andra gruppen av ett barnbarn till samlaren själv. Den äldsta bilen var från 1898. När första gruppen sett bilarna så var det dags att byta med det andra gänget som börjat med att äta lite mat. Vi blev bjudna på viltfärsbiffar med stekt potatis och kantarellsås samt goda grönsaker. Lite mer mingel hanns med innan den organiserade träffen var över och folk började troppa av.

Ungefär hälften av de närvarande fortsatte dock över till den stora butiken Fabriken där ägaren Habib dagen till ära bjöd på rabatt till alla i Corvetteklubben. Vi tackar så hjärtligt för det! Efter shopping och glassätande så begav även det sista gänget sig hemåt och som vanligt är det lite tråkigt att skiljas åt. Men vi ses ju snart igen!

Tack alla för en trevlig dag!

Kategorier: Öst

Kommentera