Text: Catharina och Micke (kompletterat av Erica)
Bilder: MickeLina

Solen sken och värmde gott när vi rullade ut med Corvetten från Motala mot Linköping och uppsamlingsplatsen vid Mjärdevi. Det var den femte juli, dagen då sommarvärmen kom till Östergötland och andra delarna av landet också förresten, som årets sommarutflykt skulle gå av stapeln.

Många bilar hade redan samlats när vi kom till Linköping. Vi har inte haft vår Corvette så många år, så det här var vår andra sommarträff. Några nya bekantskaper och flera bilar och bilägare som vi stiftat bekantskap med vid förra årets utflykt, rullade klockan 10 ut från Mjärdevi, under ledning av Göran och Erica. Vi hade innan fått en färdbeskrivning som vi kunde hålla oss till om vi, mot förmodan, skulle komma ifrån varandra.

Om jag räknade rätt, så var vi 24 Corvetter som i sommarsolen lämnade Linköping bakom oss. På vackra vägar, som man alltför sällan kör på, tog vi riktning mot Mantorp och Sya. Böljande sädesfält, vackra blommor och fina stugor kantade vägarna vi körde. Den första ”större” orten vi körde igenom var Mjölby, efter det väntade en kortare raksträcka innan vi gladde Skänninge med vår kortege. På vår väg mot Omberg och Hästholmen, passerade vi även Vadstena.

På slingriga vägar förflyttade vi oss upp på Omberg. Vädret gjorde utsikten slående, gradantalet steg utanför bilen och vi var glada att vi hade AC . Andra klubbar var också ute och i höjd med Omberg turisthotell, så mötte vi ett gäng glada Mustang-ägare. Redan nu började jag och Micke känna att vi började bli hungriga. Vi hade innan träffen bestämt oss för pepparlax, även om valet var svårt att välja bort kycklingfilén.

Det är inte ofta vi besöker Hästholmen, men efter förra årets träff stod glassen högt i kurs. Kom ihåg våndan av att välja,… Varför måste det vara så många smaker som jag känner ett behov av att prova? Bilarna parkerades på gräsplanen utanför 31:ans glass och kök. På övervåningen, i svalkan, fick vi avnjuta vår lunch. De kan verkligen laga mat på 31:ans kök och glass! Laxen var fantastiskt god och våra vänner vid bordet var också mycket nöjda med kycklingen och såsen som den serverades med. Trevligt prat och glada skratt fyllde lokalen medan vi åt och inte var vi svåra att övertyga när någon föreslog kaffe och glass i solen utanför. Måste säga att det är så kul att komma som ny till en klubb och bli så väl mottagen av tidigare medlemmar.

Under glass-stunden avhandlades allt från loppisfynd till hagelskurar och vilka krav det ställer på en om man kör nedcabbat. Drömmar om nya Corvetter och andra saker hann vi också med innan Erica påminde oss om att det var dags att rulla vidare. Denna gång skulle vi njuta av Omberg i motsatt färdriktning. Tillfälle fanns för de som så önskade att stanna vid någon utsiktsplats och njuta av utsikten och svalkan. Efter ett kort stopp och uppsamling vid Borghamns kalkstensbrott styrde vi mot Motala, via Vadstena. Vi valde att avsluta dagens utflykt i Motala, medan andra fortsatte till dagens sista stopp Brunneby Musteri för fika, provsmakning och guidning.

Vid Brunneby Musteri mottogs gruppen av Ylva som berättade lite om Musteriets historia. Sedan fick de smaka svartvinbärssaft. Härmed var den uppstyrda delen av Sommarutflykten över. De som ville passade på att handla och fika lite. Det klirrade en del i bagagen på Corvetterna vid avfärd, dock var flaskorna fyllda med god Brunneby saft och must.

Vädret gör mycket, men trevliga människor kan inte ens solen och sommarvärmen slå. Tack Göran och Erica för en trevlig dag och väl planerad utflykt runt om i Östergötland, ser redan nu fram emot nästa års utflykt!

Kategorier: Öst, Reportage

Kommentera