Text: Erica Danielsson
Bild: Lina Bingefors

Den 2:a september var det dags för den årliga sensommarturen. Vädret på denna tur kan vara härligt varmt, krispigt kallt eller någonstans mittemellan. Detta år blev det lite blandning.

Vi var 14 bilar och 26 personer som samlades vid Mjärdevi Center runt 10-tiden på morgonen. Dagens mål var Askersund, norr om Vättern. Arrangörerna (jag själv och maken) hade lovat kurviga vägar mot målet. Färden började genom Malmslätt i Linköping, fortsatte mot Ljungsbro och sedan upp mot Tjällmo, Godegård, Zinkgruvan och Åmmeberg för att avslutas vid Hotell Norra Vättern i Askersund. Vägarna dit bjöd på vackra vyer, många kurvor och torrt väder, mulet men torrt.

Väl framme i Askersund parkerade vi ståndsmässigt på gräsmattan mellan hotellet och kanalen. Maten som bestod av antingen fläskfilégryta eller kokt sej intogs på hotellets restaurang. Kaffe och liten kaka på maten smakade bra. Efter måltiden var träffen slut och alla tog sig hem på valfria vägar. Undertecknad och några till passade på att ta en liten promenad i Askersund på jakt efter en lakritsbutik. Den hittades, men hade tyvärr stängt precis innan vi kom dit. Lite mingel med de sista bilarna hann det bli innan himlen bestämde sig för att det var dags att åka hemåt genom att öppna sig rejält. Det är tur att det är tak även på cabrioleterna.

Tack för ännu en fantastisk, härlig och rolig säsong i Distrikt Öst och glöm inte Avställningsfesten den 11 november!

 

fardnoter-sensommartur-till-askersund

Kategorier: Öst, Reportage

Kommentera